Активисти на движението Бунт срещу унищожението блокираха няколко моста над

...
Активисти на движението Бунт срещу унищожението блокираха няколко моста над
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха мостове над река Темза

Активисти на придвижването " Бунт против заличаването " блокираха няколко моста над река Темза в Лондон в границите на митинг против потреблението на изкопаеми горива. Природозащитниците организираха към този момент няколко акции през седмицата с претенции да се приключи изполването на фосилни горива. 
В петък те огранизираза седящи митинги на няколко моста в центъра на Лондон, измежду които Ватерло, Блекфрайърс и Уестминстър, блокирайки по този метод едни от най-оживените транспортни артерии на града. Мостът Блекфрайърс за дълго време бе блокиран единствено от една 76-годишна жена, която легна на пътното платно и отхвърли да напусне, настоявайки пред пристигналата полиция да бъде задържана. Луси Хардинг от град Рединг сподели, че за първи път е чула за климатичните промени от нейния доведен наследник през 1976 година и е ужасяващо, че през всичките тези години от този момент следи по какъв начин светът продължава да върви към злополука. 
Междувременно десетки деятели бяха упрекнати от управляващите в предприемане на синхронизирани дейности против три основни терминала за систематизиране на горива в Лондон. Отговарящият за енергетиката министър Грег Хандс съобщи, че въпреки и да се цени правото на кротичък митинг, е значимо да не се нарушава всекидневния живот на жителите. Ето за какво няколко петролни компании са получили разрешение да защитят обектите си, като работят взаимно с полицията за арестуване на нарушителите на закона и да подсигуряват естествените доставки на гориво. 
Кулминацията на митингите на " Бунт против заличаването " се чака да бъде в събота и неделя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР