Аксаково. В истинска столица на изкуствата превърна Аксаково тазгодишното издание

...
Аксаково. В истинска столица на изкуствата превърна Аксаково тазгодишното издание
Коментари Харесай

Изкуство, талант, адреналин и красота на празника на Аксаково

Аксаково. В същинска столица на изкуствата трансформира Аксаково тазгодишното издание на празника на града, оповестиха от пресцентъра на Общината .
В празничния уикенд - 28 и 29 август, жителите и гостите на града съумяха да вдигнат адреналина и да изпълнят сетивата на публиката с произведения и осъществявания на локални и гостуващи гении.
Съботният ден мина напълно под знака на българщината.

Празничният концерт откриха колективите на НЧ “Просвета-1905 ” с “Това в България- песните и танците на моя народ ”. След тях сетивата на публиката извърши спектакълът на танцов състав “Аксаково ” който отпразнува на сцената своя 20-и рожден ден. Изцяло в тематиката краят на съботния празник сложи националната певица Ивелина Колева с Аксаковска групировка.

Неделният ден подари на жителите и гостите на Аксаково доза адреналин с трансформиралото се в обичайно ретро-рали “Варненски авто събор ”. Десетки атрактивни коли превзеха центъра на Аксаково и го трансфораха в полигон за майсторско ръководство на коли.
Няколко часа по-късно геният и изкуствата превзеха още веднъж централния площад.

За ценителите на изящните изкуства порти отвори галерия “Портрет на Аксаково ”, в която платна и статуи подредиха художникът Ренета Павлова и скулпторът Елин Георгиев.

Точно в 20 часа стартира празничният концерт с присъединяване на съвременен балет „ Монт “, Яна Манолова, RIO Kids, Rio Crew и една от най-цветните звезди на България - Рафи.
Финалният щрих на празника бе празнично фойерверк шоу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР