Ако загубите на техника на бойното поле и производството на

...
Ако загубите на техника на бойното поле и производството на
Коментари Харесай

Forbes: До шест месеца руснаците може да останат без военно оборудване

Ако загубите на техника на бойното поле и производството на нова такава в Русия се резервира на следените равнища, то до шест месеца съветските бойци на фронта ще се окажат без военно съоръжение, написа американското списание Forbes, представено от " Фокус ".

От началото на войната в Украйна съветските сили губят приблизително дневно по 19 танка, бойни бронирани машини, гаубици или друго тежко оръжие. По данни на редакцията обаче на 3 февруари руснаците са изгубили минимум 54 единици съоръжение, 16 от които са били единствено развалени. Анализаторът на данни с отворен код Андрю Перпетуа обръща внимание на този връх – той твърди, че в никакъв случай не е записал толкоз доста изгубена техника за едно денонощие.

От друга страна загубите на Въоръжените сили на Украййна (ВСУ) наподобяват незначителни: 9 единици техника са унищожени, а други 21 са развалени. Става въпрос най-вече за камиони и цивилни коли и единствено два танка и един БТР. Руснаците на собствен ред губят 16 танка и 29 бойни машини и бронетранспортьори.

Тъй като производството на нови бронирани транспортни средства продължава да изостава, руснаците към момента значително " карат ретро транспортни средства от епохата на Студената война ", които са изтеглили от дълготрайно предпазване. Но и тези доставки са лимитирани. Анализатор, който преглежда сателитни изображения, с цел да наблюдава запасите на Русия от по-стари коли, стига до заключението, че " Кремъл е възстановил 1081 от предвоенните 4811 остарели бойни машини БМП “, се разяснява в публикацията.

В същото време други 765 са се оказали в такова положение, че ремонтът се оказва неосъществим. През 2022 и 2023 година, съгласно анализаторите на данни с отворен код Oryx, руснаците са губели към 80 бойни машини на пехотата на месец. Ако загубите бяха останали на това равнище, а производството на нови единици е към 30-40 на месец, Кремъл щеше да остане без бойни машини след към две години.

Руснаците обаче губят от ден на ден техника. Месечните загуби на бойни машини на пехотата приближават 400, което е 5 пъти повече от предходните две години. Това понижава прогнозния интервал на до шест месеца.

" Въпреки обстоятелството, че проруски настроените републиканци в Конгреса на Съединени американски щати стопираха помощта за Украйна предходната есен, макар най-хубавите старания на властническа Унгария да блокира европейската помощ за Украйна, макар по-голямото население на Русия и по-голямата стопанска система от тази на Украйна, все пак, украинските войски освен се държат, те печелят войната на безсилие ", обобщават в редакцията на Forbes.

В същото време загубата на позиции е доста минимална. Около Авдеевка руснаците изразходват колосално количество техника и жива мощ за незначителни триумфи при настъплението, допълват от списанието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР