Ако задържането на вода ви е проблем, то включете в

...
Ако задържането на вода ви е проблем, то включете в
Коментари Харесай

Топ природни диуретици

Ако задържането на вода ви е проблем, то включете в дневното си меню естествени естествени диуретици. Те ще ви оказват помощ и да изгубите от тежестта си посредством изхвърлянето на арестуваните води в тялото.

Разбира се, има и лекарства против задържането на течности, само че за какво да прибягвате до тях, когато имате богат набор от естествени храни, които ще свършат същата работа, без да ви предизвикват нежелани реакции.

Диуретиците оказват помощ при доста проблеми, като оток, сърдечна непълнота и камъни в бъбреците. Те освен подкрепят процеса на загуба на тегло, само че също по този начин оказва помощ при детоксикация на организма. Когато приемате медикаменти, под тяхно въздействие може да лишите организма си от значими минерали, които също ще изхвърлите с урината. Природните диуретици, в противен случай - те ще доставят на организма в допълнение количество минерали за компенсиране на евентуалните загуби.

Предлагаме ви няколко естествени храни с диуретично деяние:

- Диня. Тя съдържа доста вода. Освен това тя няма да ви дехидратира като медикаментите, а просто ще подкрепи извеждането на водата от организма ви.

- Домати. Те работят на същия принцип като дините. Високото наличие на вода в тях, кара бъбреците да освобождават повече течности и това разрешава на тялото да изхвърля нездравословните отрови бързо. Все отново, в случай че страдат от бъбречно заболяване като камъни в бъбреците, тогава би трябвало да избягвате домати.

 Краставиците са натурален диуретик

- Краставици. Те имат също високо наличие на вода, богати са на минерали като сяра и силиций. Тези минерали подтикват бъбреците да отделят пикочна киселина дейно. Краставиците са потребни за хора, които страдат от подагра.

- Маруля. Зелената храна също по този начин оказва помощ в процеса на уриниране. Минерали като желязо и магнезий, присъстващи в марули, са извънредно потребни.

- Зелен чай. В обичайна китайска и индийска медицина, зеленият чай е бил употребен като стимулант-диуретик. Високото равнище на кофеин в зеления чай има диуретични свойства.

- Червените боровинки. Сокът от червени боровинки е ефикасен диуретик и може да помогне при телесни отоци. Той поддържа рН равнището на урината. Боровинките могат да лекуват инфекции на пикочните пътища при дамите. Те са един от най-бързо настоящите естествени диуретици.

- Овес. Овесената каша е идеална храна за закуска, съдържа естествени съединения, наречени силициев двуокис, които извършват функционалността на диуретик за човешкото тяло.

 Аспержите също са диуретик

- Магданоз. Той има леко диуретично свойство, само че оказва помощ при промиване на токсините от бъбреците. Магданозът е апетитен съставен елемент в доста ястия.

- Аспержи. Аминокиселината аспарагин, присъстваща в аспержите, е алкалоид, който може да подтиква бъбреците и усъвършенства процеса на кръвообращението.

- Копър. Тази фалшификация, чиято татковина е Индия, е извънредно ароматна. Някои хора я употребяват за филтриране на тялото.

- Цвекло. То е мощен диуретик, който усъвършенства функционалностите на черния дроб и бъбреците. Препоръчваме да си вършиме сок от цвекло или витаминозна салата с цвекло.

- Брюкселско зеле. Помагат за стимулиране на бъбреците и панкреаса, за прочистването на клетките.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР