Ако за американците стекът е символ на кулинарните предпочитания при

...
Ако за американците стекът е символ на кулинарните предпочитания при
Коментари Харесай

Как се правят пържоли на фурна - ръководство за начинаещи

Ако за американците стекът е знак на кулинарните желания при месото, то за нас това е свинската пържола. Печеното свинско на скара, на фурна, мариновано, с доста ароматни подправки или съвсем без съществуване на такива, е обичано ядене, което основава приповдигнато въодушевление на трапезата.

Рецептата за свинска пържола е напълно елементарна, само че вкусната и нежна мръвка е резултат на майсторство и умелост, които се добиват с течение на времето.

Изпитани предписания за свински пържоли на фурна има доста, само че начинаещите кулинари би трябвало да стартират с елементарна техника, от която по-късно ще основат лична изпитана рецепта за обичаното на всички ястие. Ето едно предложение, което не изисква особени кулинарни умения и е уместно за начало.

Необходими артикули:

½ кг свински пържоли

2 лъжици олио

1 лъжица мед

1 лъжица горчица

½ чаена чаша бира

Сол

Смлян черен пипер

 пържола на фурна

Начин на подготвяне:

Олиото, горчицата и медът се разбъркват добре до приемане на текстура, сходна на каша. Пържолите се измиват, подсушават се и се поръсват със сол и черен пипер на усет. После се намазват със смесените лой, горчица и мед и се подреждат в тава.

Тя би трябвало да бъде определена по този начин, че пържолите да се подредят компактно, без да остават празни места, само че и без месото на се надипля вътре, тъй като няма да се изпече отмерено. Подредените пържоли се заливат с бирата. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат към 60 минути на 200 градуса във фурната.

По време на печенето месото се обръща 2-3 пъти, с цел да се изпече отмерено на всички места. Като се обръщат, пържолите няма да изсъхнат, както постоянно се случва.

След това фолиото се отстранява и месото се запича още 10-15 минути до приемане на кафява коричка.

Ако по време на печенето бирата се изпари, се долива още. Може вместо бира да се долее вода. Важното е месото да не остане на изсъхнало, тъй като се изгори.

Със соса, който се отделя при печенето, може да се залеят пържолите при сервиране. Подходяща гарнитура за пържолите на фурна са свежите зеленчукови салати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР