Ако ви кажа, че в Покана за пътуване“ пътешествахме до

...
Ако ви кажа, че в Покана за пътуване“ пътешествахме до
Коментари Харесай

С Ива Дойчинова до островите Скопелос, Скиатос и Алонисос

Ако ви кажа, че в „ Покана за пътешестване “ пътешествахме до архипелага Северни Спораги, можете да примигнете неразбиращо. Но щом загатна в едно изречение островите Скопелос и Скиатос недоумението ви ще премине в усмивка. Точно такава необятна усмивка провокира върху лицето на Ива Дойчинова споменът за пътуването с приятелката ѝ, художничката Ина Дамянова, до райските кътчета, където е сниман кино лентата с Мерил Стрийп „ Мама миа “.


Директорът на Радио София с подобен кулинарен екстаз споделя за приключенията си, че е обикновено човек да огладнее. И по какъв начин не?! Всяко прекарване наложително минава през локално ресторантче с тонове морска храна и дъхаво гръцко вино, а диалогът с Ива върви вкусно и пивко.

Тесните и криволичещи улички на основния град на Алонисос – Хора са пропити от духа на Цикладите и Додеканезите – комбинация от разнообразни островни стилове, бухнали цветя по дървените чардаци, сини или зелени кепенци на прозорците, варосани фасади и каменни плочи на покривите. А църквите са толкоз доста, че човек остава с усещането, че всяко семейство си има личен храм. Впрочем, преброени са – тъкмо 360. А шефът на Радио София Ива Дойчинова, която ни надъха за странствуване до Скопелос, Скиатос и Алонисос, сигурно е запалила свещ в най-малко една обител с молитватада се върне още веднъж там.


Чуйте цветния ѝ роман в звуковия файл

Снимки: персонален списък на Ива Дойчинова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР