Ако вашето самочувствие и настроение зависят от това как изглеждате

...
Ако вашето самочувствие и настроение зависят от това как изглеждате
Коментари Харесай

7 неща, които умните хора никога не правят

Ако вашето самочувствие и въодушевление зависят от това по какъв начин изглеждате на фона на другите, това значи, че щастието ви не принадлежи на вас. Когато умните хора се радват на триумфите си, те не разрешават мнението и заслугите на другите да засенчат тази наслада.

2. Те не не помнят

Емоционално грамотните хора елементарно простят обиди, само че това не значи, че не помнят за тях. Прошката значи да пуснеш неприятната обстановка и да продължиш напред. Но това не значи, че на нарушителя се дава втори късмет.

3. Те нямат идеали

Стремейки се към безусловно съвършенство, постоянно ще изпитвате отчаяние. В резултат на това ще се измъчвате, че не сте могли да постигнете това, което сте желали, и ще разсъждавате върху това, къде сте сбъркали. Умните хора вместо това се радват на постигнатото.

4. Те не живеят в предишното

Умните хора знаят, че триумфът значително зависи от способността да губите, само че да продължавате напред. Това обаче надали е допустимо, в случай че продължавате да се вкопчвате в старите неточности. Когато живеете в предишното, то става ваше настояще и ви лишава от бъдещето.

5. Те не се концентрират върху проблемите

Емоционалното ви положение непосредствено зависи от това какво мислите. Когато се съсредоточавате напълно върху настоящите проблеми, преминавате непосредствено към отрицателните страсти и стресовото положение. Умните и прочувствено грамотни хора знаят, че би трябвало да се мисли не за самите проблеми, а за това по какъв начин да се разрешат.

6. Те не са злопаметни

 

Скритото възмущение единствено ни вреди. Да държиш зло някому значи да бъдеш в положение на непрекъснат стрес, а умните хора се пробват да го избегнат с всички сили.

7. Те не се съгласяват с това, което в действителност не желаят

За мнозина от нас е доста мъчно да кажат думата „ не “. Междувременно това е доста мощен инструмент, който би трябвало самоуверено да употребявате. Отказвайки да поемете нови отговорности, вие давате опция да изпълнявате към този момент съществуващите.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР