Ако Украйна загуби войната, рискът от глобален сблъсък ще се

...
Ако Украйна загуби войната, рискът от глобален сблъсък ще се
Коментари Харесай

Какво ще стане ако Украйна загуби войната? Говори военният министър

Ако Украйна загуби войната, рискът от световен конфликт ще се усили. Оказвайки помощ на Украйна, тя ще отбрани суверенитета си, което е по-голяма сигурност за източния фланг на НАТО, в сравнение с Русия да завоюва войната. Това съобщи в изявление за бТВ министърът на защитата Тодор Тагарев.

При всяко състояние, в случай че преценим, че съветското обучение в Черно море съставлява по-сериозен риск за икономическото ни развиване, България ще търси решение от съдружниците си. По думите му това, което сега ни пречи, изключително в случай че се удължи учението на Русия в Черно море е, в случай че желаеме да изпратим екип и техника за съществуване на газ, то те сега не могат да отидат. Транспортните коридори в Черно море работят, посочи военният министър.
-->
От думите на Тагарев стана ясно още, че България ще разчита на МиГ-29 до момента в който пристигна новият изтребител F-16 блок 70. Върви процедура за ремонт на моторите на МиГ-29, като следва скоро да се подписа контракт за ремонт на 6 мотори в Полша. Скъпо нещо е бойната авиация и ще е скъпо за България да си разреши нови бойни самолети. България към този момент е получила отплата за първата част от нелетална помощ, която оказа, скоро се чака по втория пакет военна помощ да получи отплата и това, за което дадохме последно, ще изчакаме за отплата до 2025 година

За украинския уебсайт " Миротворец ", в който политици, общественици, учени и публицисти са оповестени за врагове на украинската страна, Тагарев съобщи, че има доста такива уеб сайтове и там няма закани към хората, които са включени в описите. По отчет на службите ще се търси решение на въпроса и вероятно може да се направи инспекция. Тагарев няма информация по какъв начин тъкмо се събират и се вършат такива описи, само че в доста случаи достоверната информация идва от България.

" Сайтът не е ориентиран към България и там няма опасност към включените хора в описите ", безапелационен бе министърът. В " Миротворец " има политици и публицисти, които отидоха в окупирания Крим. Правителството няма по какъв начин да отбрани български жител, който се намира на другия завършек на света, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР