Ако Украйна не нанесе поражение на Русия, това ще завърши

...
Ако Украйна не нанесе поражение на Русия, това ще завърши
Коментари Харесай

Литва: Ако Украйна не победи, това ще завърши зле за Европа

Ако Украйна не нанесе проваляне на Русия, това ще приключи зле за Европа, съобщи в Давос литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис, представен от Франс прес.

Ръководителят на дипломацията на балтийската страна направи това изказване в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, където войната в Украйна е водеща тематика. Украинският президент Володимир Зеленски участва персонално за първи път от близо две години насам на срещата, пробвайки се да получи по-голяма поддръжка.

Ландсбергис съобщи, че Европа " не е съумяла да осъзнае действителността ", че това, което се случва в Украйна, е " войната на Европа ". Външният министър прикани континента да направи повече, с цел да се приготви за възможна бъдеща съветска експанзия против други европейски страни.
" Няма сюжет, при който, в случай че Украйна не победи, това да приключи добре за Европа ", предизвести литовският министър, предупреждавайки, че " е допустимо Русия да не бъде спряна в Украйна ".

Един от методите Европа да направи повече, с цел да се отбрани, би бил да направи " взаимни покупки, бихме могли да си набавим нещата, от които се нуждаем, с цел да защитим Европа ", добави външният министър.

  " Някои от нас може да са си мислили, че е работа на някой различен да го направи или да се оправи с тежките задания. Но това е войната на Европа ", акцентира Ландсбергис. (БТА)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР