Ако тази информация се окаже вярна, AACS 2.0 криптирането, защитаващо

...
Ако тази информация се окаже вярна, AACS 2.0 криптирането, защитаващо
Коментари Харесай

Защитата на UHD Blu-ray е под въпрос: в интернет изтекоха AACS 2.0 ключовете

Ако тази информация се окаже вярна, AACS 2.0 криптирането, защитаващо UHD Blu-ray дисковете, считано до момента за извънредно надеждно, може да се окаже под въпрос.
Преди време в Мрежата се появиха няколко цялостни копия на UHD дискове, само че не се знаеше по какъв начин тъкмо са получени. А преди няколко месеца съветската компания Arusoft показа програмата DeUHD, която можеше да копира UHD Blu-ray дисковете. Но не бе ясно до каква степен е ефикасен този инструмент и каква методика се употребява.

Сега изданието Torrent Freak заяви, че компанията AACS LA, създала тази отбрана, наподобява има проблеми. В няколко места на уеб-пространството бяха оповестени 72 ключа AACS 2.0 , в това число за филмите Дедпул (Deadpool), Ханкок (Hancock), Пасажери (Passengers), Стар Трек: проваляне в мрака (Star Trek: Into Darkness) и Марсианецът (The Martian).
 Въпросните ключове
Първата информация за това приключване се появи във форума Doom9 и по-късно се популяризира в Глобалната мрежа. Много консуматори незабавно ревизираха работоспособността на ключовете и потвърдиха, че са съумели без проблеми да създадат цялостно копие на разнообразни UHD Blu-ray дискове благодарение на приложението MakeMKV.

Преди години по сходен метод изтече единствено един криптографски ключ и MPAA и AACS LA незабавно започнаха да блокират уеб страниците с този ключ.

Не е известно какво ще стане този път, само че доста уеб сайтове започнаха да отстраняват тази информация, с цел да нямат проблеми с притежателите на авторски права.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР