Ако търсите силата на волята, за да ограничите приема на

...
Ако търсите силата на волята, за да ограничите приема на
Коментари Харесай

10 предимства на храненето без захар

Ако търсите силата на волята, с цел да ограничите приема на захар, може да се убедите в многото преимущества на храненето без захар. Освен резултата, който оказва върху линията на талията, високият банкет на захар и затлъстяването са свързани с заболявания като диабет, сърдечни болести и рак. Научете по какъв начин храненето без захар може да ви бъде от изгода както душевен, по този начин и физически.

1. Намалете риска от болести

Захарта лишава хранителни субстанции от организма, нужни за неговия метаболизъм, тъй че питателните дефицити като остеопороза, анемия и имунен недостиг се въздействат от потреблението на захар.

Самата имунна система се въздейства от захарта, защото инхибира отделянето на хормони на растежа, когато покачва равнищата на инсулин. Освен това употребява белите си кръвни кафези, с цел да почисти отпадъчните артикули, оставени от захарта, вместо да ги кара да се бори с бактерии и заболявания, каквато е главната им роля.

Захарта има дарба да предизвиква инфектиране - играе роля при положения като дерматит, хиперактивност, неприятно храносмилане и меланхолия. Захарта може да унищожи храносмилателната система, като я отслабва и не разрешава питателните субстанции да се асимилират вярно. Захарта ферментира и пречи на храносмилателното здраве, постоянно причинявайки газове и отичане на корема.

2. Контролирайте глада и желанието

За да метаболизира захарта, тялото ни употребява хранителни субстанции като витамин В, хром и калий. Чрез неведнъж ястие на захар ние изчерпваме запасите си от хранителни субстанции. Тези ресурси от хранителни субстанции са нужни, с цел да оказват помощ на тялото да се оправи с възпалението.

Следователно, самата захар е храна, която приема повече от тялото, в сравнение с прибавя. Макар и да употребява хранителни субстанции, тя не способства нито една изгода. Много храни, съдържащи захар, не съдържат други значими макро- и микроелементи и нужни съставни елементи. Водата, протеините и здравословните мазнини са нужни на тялото, с цел да действа вярно. В резултат на това се развива апетит.

Вашето тяло търси питателните субстанции, които му липсват, и постоянно настава обаян кръг. В някои случаи се развива захарна взаимозависимост. Яденето на хапка захар основава желанието за още. Балансирането на храненето ви оказва помощ да балансирате кръвната захар и да премахнете желанието. Това включва яденето на верните порции в верните моменти и потреблението на цели, нерафинирани храни, които ще бъдат дейно превърнати в сила и не се съхраняват като мазнини.

 отричане на сладкото

3. Подобрете силата си и се чувствайте по-малко бавни

Излишната захар ви забавя. След като я изядете, тя покачва равнищата на кръвната ви захар. Вашето тяло освобождава инсулин и се задейства триптофан. Триптофанът се трансформира в серотонин, оставяйки ви подготвени за сънливост. Когато ядете нерафинирани съставки, които са естествено без захар, вие се зареждате с антиоксиданти, витамини, фибри, вода и протеини, които подхранват мозъка и тялото ви, помагайки ви да прескачате деня си, а не да се влачите от една захарна фиксация към идната.

4. Увеличете умствената изясненост

Изследванията демонстрират, че захарта може да способства за загуба на паметта и неспособност за централизация. Доказано е, че способства за раздразнителност и отрицателни мисли. Изследванията също по този начин допускат, че възпалението, основано от приема на захар, е причина за нарушавания в химията на мозъка.

5. Подобрете външния си тип

Наред с ограбването на тялото ви от минерали и витамини, които ви държат да изглеждате и да се чувствате ужасно, захарта има способността да ви лишава от добър външен тип. Гликацията е когато захарта се привързва към протеина, което води до усъвършенствани крайни артикули на гликиране (AGEs). Възрастните хора имат увиснала кожа и бръчки. Колкото повече захар ядете, толкоз по-възрастни ще изглеждате.

6. Управлявайте и поддържайте тежестта си

Спирането на захарта може да докара до загуба на тегло. Вече знаем, че тялото се нуждае от мазнини, изключително от " положителни " мазнини, като омега-3 мастни киселини, които хранят мозъка, усъвършенстват циркулацията и работят против възпаления. От друга страна, непотребната захар се преобразува в мазнини.

Рафинираната захар от въглехидратите, които са лишени от фибри, ще се метаболизира още по-бързо. Колкото повече захар ядете, толкоз повече мазнини ще се съхраняват в тялото ви.

 вреди от бялата захар

7. Подобряване на здравето на зъбите

Захарта е съществена причина за стоматологични проблеми. Тя предизвиква растежа на бактериите, които са виновни за причиняването на кариеси. Четката оказва помощ да се отстранен тези бактерии, само че натрупването на зъбен камък постоянно води до това и устното ни здраве страда.

8. Избягване на алергените

Добавки като царевични производни нормално се намират в модифицирани, всеобщо създадени сладкиши и печива. Сладкарската захар е пакетирана с царевично нишесте, с цел да се предотврати срастване. Тези, които страдат от алергия към царевица, могат да почувстват нежелани реакции към пудрата захар при сладкиши и десерти.

9. Чувствайте се по-добре в този момент

Консумацията на захар задейства химични реакции, които предизвикват възпаленията. Консумацията на по-малко захар се равнява на по-малко възпаления в тялото, което е в основата на множеството болки. Възпалението също има негативно влияние върху имунната система, храни дрождите и способства за растежа на бактериите. Консумирайте по-малко захар и може бързо да забележите разлика в това по какъв начин се чувствате като цяло.

10. Научете нещо ново

Удивително е какъв брой вкусна храна може да бъде без рафинирана захар. Има доста заместители на захарта, които могат да се употребяват, с цел да обезпечат нотка на наслада без калориите или неприятните резултати на захарта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР