Ако сте внимавали в училище, тогава вероятно си спомняте как

...
Ако сте внимавали в училище, тогава вероятно си спомняте как
Коментари Харесай

Разкриха зловещ експеримент с тризнаци

Ако сте внимавали в учебно заведение, тогава евентуално си спомняте по какъв начин в уроците по биология учителят ви е споделил, че не е известно сигурно до каква степен генетиката въздейства на образуването на индивида и до каква степен заобикалящата го среда. Порталът ЯндексЗен споделя една невероятна история от 80-те години на ХХ в.

През 1980 година в Америка три 19-годишни момчета инцидентно откриват, че са осиновени близнаци. Никой обаче, даже техните осиновители, не знаели, че децата им имат родни братя.

Роби отива за пръв път в новия си лицей и внезапно открива, че всички го поздравяват, казвайки, че се радват да го видят и се обръщат към него с името „ Еди “. Така той напълно инцидентно схваща, че има брат близнак.

Удивителната история за събирането на близнаците Роби и Еди е оповестена във вестниците. И тогава различен човек разбра, че вижда лични копия на страниците на вестниците. Така момчетата стават трима братя, които се намират на 19 години.

Историята се трансформира в сензация, а известно време момчетата са в еуфория. Поканени са във всички телевизионни излъчвания, обича ги цялостен Ню Йорк. След известно време, обаче те стартират да си задават въпроса по какъв начин се е случило, че са били разграничени в детството. И тогава схващат ужасяващите детайлности.

Оказва се, че животът на Еди, Роби и Дейвид е бил част от опит. Те били съзнателно дадени в фамилии с друг социално-икономически статус и стилове на образование. Психолозите са изучавали освен тях, само че и техните фамилии. В същото време самите родители съдействали на откривателите, защото им било казано, че са определени за изследване на приемни фамилии.

По-късно става очевидно, че не са единственият предмет на проучване - психолозите са изследвали повече от 10 двойки близнаци. И никой с изключение на учените не е знаел и към момента не знае същинските цели на този опит.

Случаите са класифицирани, резултатите не са оповестени, кой е финансирал всички тези дълготрайни изследвания остава незнайно.

Журналистите считат, че близнаците са били разграничени освен, с цел да разкрият връзката сред въздействието на обществената среда и генетиката върху ориста на човек. Те имат вяра, че откривателите са избрали близнаци, родени от майки с умствени увреждания. И задачата на проучването е била точно психологичното здраве на тяхното поколение.

Приказката за събирането на тримата близнаци се трансформира в призрачен сън. Братята споделят: „ Чувстваме се като лабораторни плъхове “.

През 2018 година историята на Еди, Роби и Дейвид става обществена, когато излиза документалният филм за тях „ Трима идентични непознати “.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР