Ако сте толкова запалени по градинарството и не можете без

...
Ако сте толкова запалени по градинарството и не можете без
Коментари Харесай

Отглеждане на картофи на балкона? Ето как

Ако сте толкоз запалени по градинарството и не можете без своите растения даже в градски условия, умерено можете да извършите сходство на градина на балкона. Там можете умерено да си осигурите една добра годишна продукция картофи. Да, на балкона можете да отглеждате картофи в огромни саксии, контейнери, торби за развъждане и сходни съдове.

Как става това?

Картофите са културата, която може да вирее най-лесно на балкона ви. Просто би трябвало да осигурите малко светлина и вода на растението, когато е належащо. Отглеждането на картофи във вашата градина стартира с избора на " семенен картоф ", а не с действително семе. Семенните картофи са действителни картофи, които имат кълнове или пъпки, излизащи от възлите в картофения клубен, което нормално се назовава " очи ". Семенните картофи са тези, които нямат зараза и заболявания. Отглеждането на картофите може да се прави и в огромни контейнери, които имат повече място за корени.

Засаждане на картофи в контейнери

Отглеждането на картофи в резервоар може да бъде занимателно занятие. За предпочитане се употребява дълбока кръгла или правоъгълна саксия или торба за развъждане. Колкото по-голям е, толкоз е по-добре. Напълнете контейнера с 1/3 добра почва за саксии. Поставете картофите върху почвата и ги покрийте. След една седмица кълновете ще се появят, когато растящото картофено растение стане по-голямо, продължете да добавяте от ден на ден и повече почва за саксии, до момента в който цялата саксия се изпълни. Човек също може да прояви креативност и да направи контейнери от бъчви, използвани гуми и даже ратанови съдове.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР