Ако сте с отстранен жлъчен мехур, то трябва да знаете,

...
Ако сте с отстранен жлъчен мехур, то трябва да знаете,
Коментари Харесай

Хранене при отстранена жлъчка

Ако сте с отхвърлен злобен мехур, то би трябвало да знаете, че се постанова да измененията питателните си привички. За да бъде постоянно отделянето на жлъчния сок откакто няма жлъчка, би трябвало да се погрижите храненето ви да е отмерено. Консумирайте храна от 5 до 6 пъти дневно, тъй като в противоположен случай е допустимо да се възпалят жлъчните пътища.

От дневното ви меню изцяло би трябвало да отпаднат мазнините от скотски генезис и мазното месо. Препоръчителни мазнини са краве масло и растителните.

Препоръчителни храни за хора с отстранена жлъчка така наречен постни меса. Това са меса с доста малко количество мазнини, като постно говеждо и риба, пилешко месо. Изварата е целесъобразна за тези хора, тъй като е източник на скотски белтъци, които са лесноусвоими.

Млякото под формата на млечно-кисели артикули може да се употребява всекидневно. Сметаната е позволена единствено в дребни количества, и то в случай че е ниско маслена.

Можете да консумирате по едно яйце дневно.

 Хранене при отстранена жлъчка

Трябва да се одобряват доста зеленчуци и плодове без киселите типове. Изключително потребни тук са динята и пъпеша, морковите и тиквата.

Консумирайте сладко и мармалад в умерени количества, не трябва да се прекалява. Зърнени храни като елда, овес и ориз са доста потребни.

Като цяло би трябвало да наблягате на богати на целулоза артикули. Това да вземем за пример са триците, бобовите храни, кафяв ориз, плодове и зеле.

Хората без жлъчка би трябвало да подготвят своята храна чрез способи като варене, на пара или посредством задушаване. Пържената храна и готвенето на скара са изцяло неразрешени.

Можете да вършиме специфични поддържащи процедури. Вечерно време преди да легнете изяждайте по една лъжичка мед или стафиди, пийте по половин чаша настойка от цвекло.

Избягвайте храни, които са пикантни и съдържат черен пипер, горчица, чесън и лук. Прекалено солени артикули, дреболии, гъбите и репичките, свинско и патешко месо, говеждо и агнешко не се предлагат. Опитайте се да не консумирате и другите сладкарски произведения, студени питиета и храни, сладолед и газирано.

Правилното хранене при хората без жлъчка ги защищава от възпаления и камъни в жлъчните пътища.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР