Ако сте пропуснали да подготвите балкона и терасата за студения

...
Ако сте пропуснали да подготвите балкона и терасата за студения
Коментари Харесай

Как да поливаш растенията през зимата?

Ако сте пропуснали да подготвите балкона и терасата за студения сезон, вижте няколко съвета по какъв начин да запазите растенията до идната пролет.

За да защитим растенията за зимата, дано ги внесем на закрито.
Грешките, които евентуално позволяваме при развъждането на саксийни цветя
Не рядко даже и най-хубавите домакини вършат неточности при развъждането на стайни растения. И по този начин, какви са най-често срещаните и постоянно ср...
Прочети повече
Най-простото и най-непосредствено решение, то е тривиално - да внесем нашите растения в къщата, на площадката, на стълбището или в гаража. Поставете ги на слънчево място, може би покрай прозорец, само че надалеч от директни източници на топлота (като камини, радиатори и др.), които изсушават въздуха - състояние, което растенията не харесват изключително.

Корени: ахилесовата пета от растенията

За да отбраните растенията през зимата, е значимо, в случай че не можете да ги внесете вътре, да отбраните корените, които са най-деликатната част на растението, тъй като те не може да се възстановят, в случай че замръзнат. За да извършите това, можете просто да поръсите земята с дребни кори, части дърво, плява, торф или сухи листа. Не забравяйте обаче, че първо би трябвало да премахнете всички бурени, които могат да пречат на растението да се оправи с по този начин или другояче сложните условия. Тази техника се назовава мулчиране: с цел да я приложите по най-хубавия метод, оформете дребна могила, която ще поддържа топлината, идваща от земята, и ще блокира студа.

Да покрием саксиите

Един пълен, компактен чувал, завит към саксията, е задоволителен, с цел да помогне на растението (и корените му) да останат здрави и да им е топло. Ако желаете, можете също да напълните торбичка със плява, вестник или платове, с цел да подобрите резултата против мраз и да предотвратите прекалено много промени в температурата на земята.
Растенията, които можете да оставите на балкона през зимата
Циклама, лавър, хедър и редица други растения могат да украсят остъкленния ви балкон даже след настъпването на студените месеци. Списък...
Прочети повече
Стъблото на растението

След като отбраните корените, помислете и за стъблото и листата: направете самобитна качулка на растенията с нетъкан текстил, който изолира, само че разрешава транспирация. Не забравяйте обаче, че това не е водоустойчив материал: по тази причина поставете растенията на предпазено място, може би с южно ревю или най-малко на предпазено от вятъра. След това не забравяйте, че положително количество светлина в никакъв случай не би трябвало да липсва, в противоположен случай растенията ще пострадат прекалено много, по тази причина оставете отвори, които да разрешат продан на въздух, с цел да се избегне образуването на плесен.

Малко потребни спомагателни тактики:

За да предпазите растенията през зимата, също е потребно да запомните, че би трябвало да обърнете внимание на поливането: в никакъв случай не го забравяйте, само че избягвайте да сипвате прекомерно доста вода, тъй като в случай че тя се застои, може да замръзне растението.

Ако нямате метод да приложите някоя от тези тактики и вашите растения би трябвало да останат на терасата, преместете ги до стената, която ще даде част от домашната топлота и на тях. По-добре е да не ги оставяте покрай парапети и стоманени детайли: те са най-студените.
Растенията които пазят дома от появяването на плесен
Според проучвания, някои растения, които можем да гледаме у дома, са изцяло способни да предотвратяват появат на плесен, посредством н...
Прочети повече
Оставете растенията на земята, само че ги изолирайте от пода със пласт полистирол. Ако поставите скъпоценните си растения на лавици или повдигнати повърхности, рискувате да ги изложите повече на леден въздух.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР