Ако сте поканили гости и се чудите как да се

...
Ако сте поканили гости и се чудите как да се
Коментари Харесай

Идеи за лесни ордьоври

Ако сте поканили посетители и се чудите по какъв начин да се визиите в най-хубава светлина, то тогава помислете за разнообразни ордьоври, които можете да поднесете преди главното ядене.

Специалистите са на мнение, че ордьовърът е една доста специфична част от храненето, която има за цел да предразположи вашите посетители да се провиснал и да се настроят на подобаващата вълна. Ако държите да спазите етикета, то тогава би трябвало да поднесете студени ордьоври преди салати, а топлите – директно преди да сервирате главното ядене.

Ето и някои лесни предписания за ордьоври:

 настърган кашкавал

Ордьовър от сирене и орехи във тип на топчета

Необходими артикули: 300 гр. сирене, 150 гр. краве масло, 3-4 скилидки чесън, половин чаена чаша орехи, червен пипер и връзка магданоз.

Настържете сиренето и към него прибавете орехите, като преди този момент ги нарежете на дребни късчета, само че без да ги смилате. Счукайте скилидките чесън и също ги прибавете към сместа. Накрая идва ред на маслото и аленият пипер. Сместа би трябвало да бъде доста добре омесена, след което от нея се оформят елегантни топчета, с размера на орех.

Една част от тях могат да бъдат оваляни в аления пипер, а друга – в магданоза, който авансово сте нарязали на ситно. Така приготвените ордьоври се оставят за към час в хладилника, като задачата е маслото да се втвърди, с цел да придобият съвършен тип.

Топчета с кашкавал

 Топчета с кашкавал

Необходими артикули: 250 гр. кашкавал, 3 яйца, 4 скилидки чесън, 5 с.л. майонеза и сол на усет.

Първо сварете добре яйцата. След това би трябвало да ги настържете благодарение на ситно ренде. Кашкавалът също се настъргва, а скилидките чесън се пресоват. Отделете една част от към този момент настъргания кашкавал, а другата част смесете с останалите артикули.

Добавете сол на усет и омесете сместа добре. От нея оформете дребни топчета-хапки. Оваляйте ги в авансово заделения настърган кашкавал и вашият ордьовър е изцяло подготвен.

Можете да го поднесете незабавно, само че още по-добре ще бъде, преди този момент да го оставите за известно време в ледник, с цел да се охлади.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР