Ако сте от хората, за които ставането рано сутрин е

...
Ако сте от хората, за които ставането рано сутрин е
Коментари Харесай

Чаят от махония тонизира организма

Ако сте от хората, за които ставането рано заран е същинско тестване, започнете да си вършиме билкови отвари откакто отворите очи. Заместете огромната чаша кафе с апетитен билков чай или леден извлек от растенията, с цел да тонизирате организма си.

Предлагаме ви няколко предписания, които можете да си приготвяте вкъщи напълно елементарно – нужно е единствено да си набавите билките. Хубаво е да пиете тези отвари постоянно, вместо кафе, като можете да сменяте чайовете на няколко дни за многообразие.

Смесете равно количество от следните билки – риган, маточина, липа и лавандула. Разбъркайте ги добре и сложете 2 с.л. от сместа в студена вода.

Правете тази процедура вечер, с цел да може сутринта да прецедите и да разделите на шест приема по към 80 мл. Пийте извлека половин час преди храна и два часа, откакто сте хапнали.

Друга рецепта, която ще ви помогне да тонизирате организма си и да повишите настроението, още веднъж съдържа няколко билки – мента, липа, мащерка, риган.

 Махония

От всички ароматни растения сложете по 1 ч.л., след което билковата примес се изсипва в авансово завряла вода – един литър.

Оставете сместа встрани от котлона, с цел да се запари, след което би трябвало да прецедите, да подсладите с пчелен мед, по избор може да добавите и парче лимон и да пиете денем.

Енергизиращ чай може да си приготвите и благодарение на шипка и боровинки. Към 2 с.л. плодове от боровинка сложете по 1 с.л. шипки, пача трева и сибирски женшен.

Разбъркайте всички билки хубаво и сложете 1 с.л. от тях в гореща вода. След като поизстине, прецедете и изпийте. Можете да си вършиме тази примес два – три пъти на ден.

Ако обаче тези предписания ви се костват прекомерно комплицирани, защото в тях има много разнообразни билки, които рано заран надали ще съумеете да си приготвите, можете да започнете да пиете чай от билката махония.

Корените от билката са били употребявани от индийците и европейските заселници за тонизиране на организма.

В кората на стъблото на растението има съставки с висока биологична интензивност – алкалоиди, които имат жлъчогoнно и кръвоспиращо деяние.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР