Ако сте на хранителен режим за отслабване, трябва да внимавате

...
Ако сте на хранителен режим за отслабване, трябва да внимавате
Коментари Харесай

Какви напитки да избягвате при диета

Ако сте на хранителен режим за намаляване, би трябвало да внимавате с напитките, които приемате. Изборът на подобаващи питиета усъвършенства метаболизма ни, потиска апетита и лимитира количеството признати калории.

Кои питиета НЕ би трябвало да пиете, в случай че сте на диета?

На първо място, избягвайте безалкохолните питиета. Те съставляват течност, получена от смесването на вода, захар, оцветител, мирис, натрий и въглероден двуокис.

Заради сладкия им усет се гълтам бързо и в същото време организмът получава стотина ненужни калории. В това число и не толкоз потребни субстанции.

От множеството газирани питиета се пълнее. Пресмятайте калориите на поетите безалкохолни – нормално те са към 44 ккал на 100 мл. Бутилката нормално съдържа 250 или 500 мл. Добавянето на 100 калории към главното меню и храните, които се похапват апропо, не е по никакъв начин малко.

На второ място са плодовите сокове. Също като газираните питиета, те съдържат много калории. А точно към 45 ккал на 100 мл. Те са по-малкото зло, тъй като в тях има и потребни субстанции – витамини, антиоксиданти, флавоноиди.

Въпросът е по какъв начин да се извлече изгодата от соковете без да одобряваме непотребна захар. Единственият метод, най-малко от елементи да се реализира това, е с избора на 100% натурални сокове. Погледнете на етикета, там не би трябвало да попада добавена захар.

 Какви питиета да избягвате при диета

Всъщност най-подходящата напитка, чиято консумация няма да се отрази отрицателно на тежестта ни, е зеленчуковият сок. Той е богат на потребни субстанции, само че за разлика от него е с ниско наличие на захар и калории. Една чаша доматен сок съдържа 41 ккал, толкоз колкото почти 4 глътки портокалов.

На трето място са шейковете. Домашно приготвените са също толкоз вкусни, освежаващи, доставящи наслаждение и в същото време не толкоз калорични, колкото тези в кафенетата. У дома най-малко можете да контролирате количеството на добавената захар.

Шейкът се подготвя елементарно – плодът: банан, ягоди, боровинки, малини и прочие, се пасира, прибавя се мляко до мечтаната плътност и се разбърква. Всичко това обаче не е по никакъв начин нискокалорично.

Водата е напитката, която всеки диетолог ще ви предложи при диети. Единствената течност, която може да я задоволи жаждата, е водата. Отпиването на глътки нагъсто ни икономисва поглъщането на куп непотребни калории.

Изпийте чаша вода, когато почувствате апетит. Водата съдържа 0 калории. Дори когато не усещаме жадност или апетит, тя основава условия в организма за обикновено протичане на метаболитните процеси.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР