Ако сте богати, най-вероятно е да ставате много рано сутрин.

...
Ако сте богати, най-вероятно е да ставате много рано сутрин.
Коментари Харесай

5 начина да започнете деня ползотворно

Ако сте богати, най-вероятно е да ставате доста рано заран. Проучване измежду 233 заможни хора, оповестено от списание “Тайм ”, разкрива, че 50 на 100 от тях стават най-малко три часа преди началото на работния си ден. Това им дава скъпо време да провеждат и осмислят проектите за деня си и да избегнат хаоса от многото задания. Ето пет метода да започнете деня си ползотворно:

1. Станете доста рано

Златното предписание е да си легнете в 9 и да станете в 5. Но даже да не го спазвате прецизно и да предпочетете различен режим, най-важното е да станете задоволително рано. Собственичката на известния блог “Хъфингтън пост ” Ариана Хъфингтън даже издаде книга за значимостта на нощния сън, а доста богати хора споделят, че денят им стартира преди този на подчинените им. Хората, които си лягат късно, всекидневно са по-негативно настроени заран. Достатъчно дългият нощен сън, от своя страна, спомага за по-лесно намиране на решения на проблемите, тъй че не го пропускайте постоянно. Вместо да съкращавате съня си, пробвайте да лягате по-рано и да ставате по изгрев слънце. Докато другите още спят, доста по-малко неща ще ви разсейват и ще свършите скъпа работа или ще останете уединено с мислите си.

2. Медитирайте

Не е нужно да сте доста във вътрешността с далекоизточните ритуали. Отделеното време за медитация спомага за физическото и умственото равновесие. Дори половин час заран е задоволителен за избистряне на мозъка.

3. Правете извършения или тренирайте

Сутрешните извършения или спорт вършат дилемите по-късно по-леки. Спортът заран освежава паметта и мисълта, понижава напрежението и депресията. 67-годишният притежател на корпорацията “Върджин ” Ричард Брансън споделя, че е в доста дейна форма и става в 5 сутринта, с цел да тренира. Понякога стартира деня си с кайтсърф. Според него стартиралият със спорт ден е двойно по-ползотворен.

4. Не пропускайте закуската

Нека тя бъде богата на протеини (напр. яйца) и с по-малко въглехидрати. Така ще се заситите за по-дълго и ще имате повече време за работа.

5. Започнете с най-тежките задания

Добре е проблематичните обстановки да бъдат отхвърлени първи, в сравнение с да тежат на съзнанието ви. Някои считат, че човек е най-продуктивен незабавно след закуска, по тази причина и тогава има възможност да се оправи по-добре даже с тежките задания в графика си. Ако е допустимо, пренаредете деня си по този начин, че да оставите по-леките задължения за най-после.

Инфо: https://offnews.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР