Ако следваме традицията на отношението на прокуратурата към , трябва

...
Ако следваме традицията на отношението на прокуратурата към , трябва
Коментари Харесай

Адв. Андрей Янкулов: По-важно е какво се казва в разкритията и дали има стойност като фактология

" Ако следваме традицията на отношението на прокуратурата към, би трябвало да бъдем песимисти за това, че нещо кой знае какво ще се разплете и след настоящето изнасяне на фактология (в - б.р.) ". Този коментар направи пред БНР адвокат Андрей Янкулов, правист на Антикорупционния фонд.

Според него не е значима мотивацията на хората, които излизат с разкрития за властта, а е по-важно какво споделят и дали това има стойност като фактология , дали дава отговор на действителността и може да бъде подкрепено с други източници на информация:

" Възможно е хора, които са имали едно държание и са смятали, че по различен метод не може да се работи, в един миг вземат решение да работят по различен метод.... Подобен беше казусът " Осемте джуджета " - по следствието на Николай Стайков ". 

По думите на юриста парламентарната комисия няма по какъв начин да открива обстоятелства по един годен процесуален ред, които да имат стойност в бъдещо следствие , с това нещо би трябвало да се занимават прокуратурата и проверяващите органи.

" Трябва да подхождаме с сдържан оптимизъм към упованията от работата на Европейската прокуратура ", акцентира Андрей Янкулов и посочи, че делегираните прокурори от България ще надзирават следствията, които ще се правят по делата от подготвеност на Европейската прокуратура:

" Не Лаура Кьовеши, а тези прокурори ще се занимават с делата у нас ". 

Интервюто на Диана Янкулова с Андрей Янкулов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР