Ако си мислите, че животът на една принцеса изглежда като

...
Ако си мислите, че животът на една принцеса изглежда като
Коментари Харесай

Испанската престолонаследница – принцеса Леонор, влиза в казарма

Ако си мислите, че животът на една принцеса наподобява като този на героиня от филмите на Disney, надълбоко се лъжете. Визираме особено случая с испанската престолонаследница - Леонор де Бурбон.

Принцесата на Астурия ще стартира 3-годишно военно образование през август, откакто напусне колежа-интернат UWC Atlantic в Уелс, наричано с живописното име „ хипи Хогуортс “ поради прогресивния му метод към образованието. 17-годишната Леонор е по-голямата от двете дъщери на крал Фелипе VI и кралица Летисия (по-малката – София, е кръстена на баба си, майката на Фелипе).



Новината, която идва на фона на информацията, че испанското държавно управление предизвиква от ден на ден дами да стават част от въоръжените сили на страната, бе публикувана от списание Tatler. В нея се показва, че испанският министър на защитата Маргарита Роблес е удостоверила идващия ход на принцеса Леонор по-рано тази седмица, напомняйки, че бъдещата кралица някой ден ще наследи татко си. Обучението ще включва стажове във въоръжените сили, испанския флот и военновъздушните сили.

Говорейки след съвещание на кабинета във вторник, госпожа Роблес удостовери: „ Своевременно главнокомандващият на въоръжените сили ще бъде жена и през последните години поставяме доста значими старания да включим дамите във въоръжените сили. Принцесата ще стартира образованието си във Военната академия на армията в Сарагоса, преди да отиде във военноморското учебно заведение и ще приключи трите си години в General Air Academy. “



През септември предходната година испанският замък разгласи, че принцеса Леонор има намерение да учи право в университета, само че едвам откакто приключи трите си години на военно образование. Въпреки че изборът на университет на Леонор е незнаен, академичната подготовка на принцесата към този момент наподобява на тази на нейния татко крал Фелипе.

След като приключи гимназия в Лейкфийлд Колидж в Канада, Фелипе се завърна в Испания и на собствен ред приключи Общата военна академия в Сарагоса, а по-късно продължи да учи във Военноморското учебно заведение в Марин. Той приключи военното си образование на 18 години през 1987 година, а по-късно продължи да учи право в Автономния университет в Мадрид.

Самата принцеса Леонор пък приказва четири езика, в това число мандарин. По време на учебните си ваканции тя постоянно се връща от Обединеното кралство вкъщи в Испания, където извършва кралските си отговорности. Леонор към този момент може да се похвали с редица самостоятелни задължения, на които тя потвърди и ораторския си гений.

Освен че има извънредно изискано възприятие за жанр сходно на майка си, даровитата тийнейджърка е и надарена виолончелистка, запалена тенисистка и има умения по ветроходство и гимнастика, които е придобила по време на летни лагери в Съединени американски щати.



Леонор е родена по време на ръководството на дядо си, опозорения крал Хуан Карлос. Припомняме, че той абдикира от испанския престол през 2014 година, откакто стана цел на няколко следствия в Испания и в чужбина за укриване на налози и съмнителни покупко-продажби в Близкия изток. Скандалите опетниха репутацията на кралското семейство, само че за сметка на това, откогато е на трона, 54-годишният му правоприемник – крал Фелипе, работи интензивно, с цел да върне имиджа и доверието в монархията. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР