Ако се установят технически неизправни автомобили, те ще бъдат спирани

...
Ако се установят технически неизправни автомобили, те ще бъдат спирани
Коментари Харесай

От утре замърсяващите коли в София ще бъдат спирани от движение

Ако се открият механически неизправни коли, те ще бъдат спирани от придвижване, както е по закон. Това съобщи пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка започващите на следващия ден инспекции на движещите се в София коли, като мярка против замърсяването на въздуха.

Кметът изясни, че задачата на акцията е да не се позволяват механически неизправни коли, които замърсяват околната среда, да се движат в София. Проверките ще бъдат осъществявани от Столичния инспекторат и пътна полиция, като ще се следи за механически нередовност и за чистотата на ходовата част на колите.

"Всички би трябвало да сме наясно, че в случай че продължаваме да караме замърсяващи коли, да не се почистват гумите, когато се излиза от строителни обекти, целият прахуляк го дишаме ние ", уточни Фандъкова.
Тя прикани притежателите на коли да ги приведат в добър механически тип.

КАТ и Столичният инспекторат ще ревизират и техническата редовност на очистващата система на колите посредством газанализаторите, които общината купи и даде на пътна полиция. Досега уредите се използваха единствено в пунктовете на КАТ при първична регистрация на колата..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР