Ако се опитвате да спестите място, пари или да се

...
Ако се опитвате да спестите място, пари или да се
Коментари Харесай

5 козметични продукта, които ще откриете във вашата кухня

Ако се пробвате да спестите място, пари или да се откажете от нездравословните съставки в козметиката, може да намерите новия си обичан артикул в грижата за кожата на едно от най-неочакваните места: вашата кухня.

Може би сте употребявали артикули, съдържащи ензими от ананас, органически зехтин, морска сол... А питали ли сте се в миналото - за какво да не използваме напряко първоизточника на тези съставки, щом са толкоз потребни за кожата?

Ще се изненадате, когато откриете, че кухнята ви е цялостна с секрети съставки за хубост, които са лесни за потребление и са толкоз потребни, колкото и тези, които са вложени в първокласните кремове за лице. Няма нищо по-приятно от това да вземете една съществена съставна част от кухнята си и да я употребявате по изцяло нов метод.

Представяме ви цели 10 козметични продукта, скрити във вашата кухня:

1. Зехтин: Демакиант за унищожаване на грим от очите

 5 козметични продукта, които ще откриете във вашата кухня

Направете си страховит лосион за унищожаване на грим от очите със зехтин. Използвайте чисто масло или го смесете с розова вода, с цел да получите двуфазен демакиант. Гримът от очите ви се стопява за секунди, даже водоустойчивата серпантина. Зехтинът също по този начин овлажнява деликатната зона на околоочния силует и подхранва миглите ви. И най-важното - не люти на очите;

2. Кокосово масло: Овлажнител и крем срещу стрии

Кокосовото масло е освен чудесна хидратираща маска за коса, само че и прелестно антибактериално и противогъбично средство. Може да бъде употребявано върху цялото тяло като предварителна защита против стрии, изключително по време на бременност. Маслото е чудесно средство за омекотяване на кожата на ръцете и краката.

3. Кафе: Енергизиращ скраб за тяло с наслойка от кафе

 Козметични продукта в кухня

Структурата на смляното кафе е чудесна за унищожаване на мъртва кожа, а самият кофеин подтиква разграждането на мазнините и може да бъде предварителна защита против появяването на целулит. Смесете утайката от кафе с кокосовото масло и си пригответе овлажняващ скраб за тяло, който ще остави по кожата ви благоухание на обичаното лате.

4. Сол и захар: Ексфолиант за ръце и крайници

Солта и захарта са прекомерно нападателни за деликатната кожа на лицето, само че са отличен скраб за работливи ръце и загрубели крайници. Използвайте кафява захар в композиция със зехтин, кокосово масло или мед, с цел да извършите скраб, който ще направи устните ви меки, гладки... и сладки.

5. Мед: Балсам за коса

 Скраб със захар от кухнята

Малко хора знаят, че медът е прелестен еликсир за коса, който задържа влагата в косъма. Неговите овлажняващи свойства притеглят влагата и хидратират косата в дълбочина. Медът е с богато наличие на ензими и витамини, можете да го употребявате и като хидратираща маска за лице.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР