Ако се действа максимално бързо от един месец до 6

...
Ако се действа максимално бързо от един месец до 6
Коментари Харесай

Иванка Иванова: От един месец до 6 седмици е разумно да има правителство

Ако се работи оптимално бързо от един месец до 6 седмици е рационално да има държавно управление.

Това сподели съветникът по правните въпроси на президента Румен Радев – Иванка Иванова в студиото на „ Лице в лице “, като разясни, че първо би трябвало да има привикване на Народно събрание и установяване на ръководителя му.

Предстои да се връчат мандати и в случай че има трети провален мандат, президент може да върви към разформироване на Народно събрание и със същия декрет насрочване за последващи избори, проведени от служебно, добави тя, като не се ангажира със период.

Но е значимо да се разясни, че президентът осъзнава какви отговорности има, сподели още Иванова.

" Той би трябвало да посредничи за образуване на държавно управление, като някой, който семейства консултациите преди връчване на мандата ", изясни още съветникът по правните въпроси на Румен Радев.

Иванова изясни, че периодите са на една седмица почти, само че президентът има правото да реши на коя политическа мощ ще връчи третия мандат.

„ Предварителните консултациите не са обвързани със период, от връчването до отговор има период. Но няма да се провлачи този развой безконтролно, всички са наясно за политически залог. Конституцията е планувала ред, който следваме. Най-нормалното е да има избори в народна власт, жителите да гласоподават, да подменят половината от народните представители в Народно събрание. Най-нормално е политическа мощ, управлявала дълго, да не направи коалиция “, сподели още тя.

Иванова разгласи, че към този момент има подготвен вид на план на Конституцията в Президентството, съветван с специалисти, след необятно разискване.

Но той визира доста въпроси, освен тези, свързани с основния прокурор, добави тя.

„ Съдържат решения, които се основават на конституционната процедура и се основават на интернационален опит “, изясни Иванова.

Според нея предложенията на ГЕРБ през лятото за промени в Конституцията са били „ козметични и смешни и не изискваха привикване на Велико национално заседание “.

Тя изрази мнениeто, че не сме в политическа рецесия, а по-скоро в здравна и в икономическа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР