Ако се чудите, кои са най-добрите храни за хапване през

...
Ако се чудите, кои са най-добрите храни за хапване през
Коментари Харесай

Топ 10 храни, препоръчителни в горещините

Ако се чудите, кои са най-хубавите храни за ядене през горещите дни, разгледайте нашия лист със свежи оферти, които ще ви охлаждат това лято.

1. Диня

 Нарязана Диня

Антиоксидантите в динята могат да понижат риска от рак, диабет, сърдечно-съдови болести и артрит. Съдържа огромно количество витамин А и С, както и калий. Той оказва помощ на мускулите и действието на нервната система, и понижава риска за високо кръвно налягане.

Динята спомага за снабдяването ни с течности, което е доста значимо през летния сезон. Въпреки сладкия си усет, пасва в менюто на диабетиците. Една купичка любеница ви дава 45 калории и 12 грама въглехидрати.

2. Краставица

 Краставица

Една порция краставица има единствено 16 калории и 4 грама въглехидрати. По-добре консумирайте краставиците с кората и семките, тъй като те са богати на хранителни субстанции.

Конвенционално отглежданите краставици, най-вероятно са обработвани със синтетични субстанции, които съдържат химикали, които се натрупват в кората, поради което е целесъобразно да я белите. Лигнина и питателните субстанции съдържащи се в краставицата, имат противоракови изгоди за храносмилателния тракт.

 Сини Сливи

3. Плуот

Този хибрид сред слива и кайсия, в съответствие 70% слива и 30 % кайсия, има неповторим усет и мирис, богат на витамин А и С, с извънредно ниско наличие на мазнини, без да съдържат холестерол.

4. Цвекло Swiss Chard

Фитонутреините в него имат противовъзпалително изгоди и обезпечават антиоксиданти. Изследвания демонстрират, че това цвекло има необикновено влияние върху регулирането на кръвната захар. Една порция съдържа от него съдържа 35 калории и 7 грама въглехидрати.

5. Патладжан

Този виолетов зарзават, който можете да сготвите по най-различни способи, е източник на калий, манган, фибри, витамин С, В6, фолиева киселина, магнезий, молибден и ниацин. С него можете да намалите холестерола си. Една порция от него съдържа 35 калории, 9 грама въглехидрати и 2грама фибри.

 Домати

6. Домати

 Тиквички

Толкова вкусни и подобаващи за летните дни, доматите понижават риска от затруднение на диабет и сърдечносъдови болести. С ниското си наличие на калории ( 1 купа има единствено 32 калории и 7 грама въглехидрати), доматите са великолепен източник на витамин С и витамин А, както и витамин К - значим за здравето на костите. Други жизненоважни хранителни субстанции в доматите са ликопен, калий, витамин В6, фолиева киселина, фибри, манган, магнезий, ниацин и витамин E.

7. Тиквички

Печени, пълнени, соте, или сурови в здравословни закуски и салати, летните тиквички дават доста количество нишки (2, 5 грама на купа). Съдържанието на полизахаридни нишки като пектин в тиквичките, имат особени изгоди за регулирането на кръвната захар. В допълнение към това, тиквите обезпечават и фолиева киселина и витамините В6, В1, В2, В3, холин, цинк и магнезий, както и омега-3 мастни киселини. Съдържат 30 калории и 7 грама въглехидрати.

8. Червен берикс

Червената риба е здравословна, нискокалоричен вид за лятото. Червената риба има едвам доловимо сладостен усет, с твърда консистенция. Комбинирайте я със червен пипер и босилек, сладки зеленчуци на скара, като домати чери.

 Зелен Боб

Червената риба е превъзходен източник на потребни за сърцето омега-3 мастни киселини Освен това, прибавя високо наличие на протеини в менюто ви и витамин B 12, който оказва помощ за поддържането на здрава нервна система.

9. Зелен боб

Заради антиоксидантите в него, като лутеин и бета-каротин, хранителната му стойност е сравнима с други зеленчуци. Той е отличен източник на витамин С и витамин А, както и витамина изграждащ костите К. Една чаша зелен боб има единствено 44 калории и 10 грама въглехидрати, а също по този начин обезпечава към 4 грама фибри, значими за храносмилането.

10. Чушки

Прекрасно допълнение към всяко ядене, чушките са източник на витамин С, тиамин, витамин В6, бета-каротин и фолиева киселина. Сладките чушки съдържат огромно количество фитохимикали, които имат извънредно антиоксидантно деяние. Ликопенът в тях защищава от рак и сърдечни болести. Една паница пресни чушки има към 28 калории и 6 грама въглехидрати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР