Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър,

...
Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър,
Коментари Харесай

Петков след решението на КС: Ако съдът поиска заплатите ми, докато бях министър, ще ги върна с удоволствие |

Ако съдът ми изиска заплатите и командировъчните, до момента в който бях министър, ще ги върна на драго сърце. Не изпитвам морална виновност към никого, а дори се гордея с някои нещата, които съм направил, до момента в който бях министър.

Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по отношение на проблема с двойното му поданство и пред бТВ. 

Бившият длъжностен министър на стопанската система съобщи, че приема решението и ще заплати санкцията, която ще му бъде наложена. 

" Нямах чувството, че върша нещо неверно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни условия по Конституция и не се усещам отговорен ", добави той. Според него би трябвало да се промени това, че административната записка за това, че той към този момент не е жител, получена от Канада, е по-важна от волеизявлението, само че това би трябвало да се промени. 

Петков изясни, че когато е подписвал декларацията, че не е жител на друга страна, не е приказвал с президента по тематиката с импортираните документи и отхвърли, както и че е работил по най-почтения метод. 

" По тази тематика не сме говорили с президента, тъй като моето схващане беше, че съм извършил нормативното условие. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. Конституционен съд сподели, че административната записка е по-важна от волеизявлението на българския жител, това би трябвало да го променим, тъй като за мен това е загуба на суверенитет ", добави Петков.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " описа, че е получил предложение да стане длъжностен министър в първия кабинет на премиера Стефан Янев, когато е бил на посещаване в Китай с президента Румен Радев. 
министър.

" Той ме предложения и сподели: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – само че тук не е въпросът дали знаем теоретично какво би трябвало да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочиш против действително тази мафия, която е обхванала всяка една част на България сега. Аз взех решение да скоча и че за мен не е по-голям бизнесът ми, фамилията и здравето ми ", сподели Петков.

Кирил Петков разяснява и решението на Движение за права и свободи Делян Пеевски да е лидер на две кандидат-депутатски листи - в Благоевград и Велико Търново. Според него това е безумно, откакто излязоха глобите по закона " Магнитски " и " Досиетата Пандора ". " Присъединявам се към " Демократична България " за това, че нито глас не би трябвало да отиде за този човек "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР