Ако Русия спре доставките на газ, загубите на България ще

...
Ако Русия спре доставките на газ, загубите на България ще
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Тази война ще доведе до криза в самата Русия, това ще е краят на Путин

Ако Русия спре доставките на газ, загубите на България ще са 3 милиарда за месец, сподели Петър Витанов от ПЕС/ Българска социалистическа партия
„ Санкциите против Русия към момента не са задоволително строги. Те трябваше да се наложат доста по-рано, след първата експанзия, когато Русия окупира Крим и по този начин Путин нахлу в Украйна “. Това съобщи пред Българска национална телевизия евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов. По думите му европейските водачи тогава са избрали мек, плаващ метод на постепенни ограничения и наказания, който единствено е усилил нападателните проекти на Кремъл.

„ В момента сме очевидци на една незаконна война, която Кремъл води против Украйна, а посредством тази война той води война и с Европа. Европейците, откакто закъсняхме години да имаме една по-твърда и решителна политика по отношение на Русия, в този момент се постанова за прочут интервал и ние да поемем част от тежестите на войната. Няма различен изход”, добави още Александър Йорданов.

И съгласно евродепутата Петър Витанов от ПЕС/БСП европейските жители, след украинските, са тези, които ще платят цената на войната в дословен и метафоричен смисъл. За него глобите са политическият отговор на съветската експанзия в Украйна.

„ Те са резонни, останалото е въпрос на механизъм, който би трябвало да бъде доста деликатно обмислен. Защо Българска социалистическа партия беше срещу глобите през всичките тези години? Защото, в случай че те целяха намаляване на съветската стопанска система, те не реализираха резултата си, а в противен случай - отслабиха европейската стопанска система и диверсифицираха съветската такава”, изясни Витанов.

По думите му е значимо да има отговор на експанзията на Кремъл, тъй като няма по какъв начин да оставим „ правото на мощния да замести силата на правото “, само че отговорът би трябвало да е подобен, че да защищити европейските жители. Например, Европа няма проект “Б” във връзка с съветските газови доставки, разясни той.

Витанов се върна към 2009-а година, когато имаше рецесия с доставките на газ.

„ Тогава за 16 дни българската стопанска система загуби 454 милиона. Ако сега нямаме газ, когато потреблението е с над 200 % по-високо, това ще значи загуби за 3 милиарда единствено за месец, а руснаците евентуално ще намерят различен пазар, на който да продават газа си “, пресметна Витанов, като посочи, че данните са на Министерството на стопанската система.

Според Петър Витанов интернационалният международен ред, който беше основан след Втората международна война, ще престане да съществува.

„ Кремълският режим е незаконен. Това е режим на гнет на съветския народ, бяха избити видни интелектуалци. Най-корумпираният режим сега е съветският. Свидетели сме на покруса, на която би трябвало да ѝ се постави край “, сподели Александър Йорданов.

Според него Путин няма да завоюва войната и това е краят му – „ такова държание имаше Съюз на съветските социалистически републики и той изчезна от картата. Тази война ще докара до рецесия в самата Русия и митинги на самия съветски народ против тази власт “.

„ Това ще е краят на този Путин и тази Русия. Това е неизбежно, тъпо е, че има българи, които лицемерничат и оправдават съветската експанзия. Режимът на Путин отиде прекомерно надалеч, няма по какъв начин света да си върне приятелското отношение към тази страна “.

Евродепутатът подари книгата „ Украински мемоари “, която споделя предисторията на събитията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР