Ако прозорците гледат на север, не всички стайни растения ще

...
Ако прозорците гледат на север, не всички стайни растения ще
Коментари Харесай

Тези растения се чувстват прекрасно на северния ми прозорец

Ако прозорците гледат на север, не всички стайни растения ще го харесат. Те ще пропуснат слънцето и светлината, заради което ще стартират да изсъхват и ще откажат да цъфтят.

Можете да разрешите казуса благодарение на специфични лампи. Но има цветя, които се оправят отлично при условия на слаба светлина. А за някои северните прозорци са даже за предпочитане, защото тези зелени пространства не обичат доста директна слънчева светлина.

1.       Здравец

Цъфти добре на северните прозорци. Най-важното е, че здравецът да не се съревновава на перваза на прозореца с други растения. В този случай той постоянно се простира нагоре и не желае да образува пъпки.

2.       Папрати

Maidenhair, Asplenium, Polypodium, Nephrolepis, Platycerium, Pteris и други папрати доста обичат сянката. Чувстват се ужасно и порастват превъзходно както на прозорците със северно ревю, по този начин и в задната част на стаите, споделят специалистите.

3.       Аспидистра

Този гражданин от субтропичните гори избира влажността, елементарен за грижи и резистентен на сянка. Ако желаете растение, което е елементарно за грижа и пораства бързо, аспидистра е един от най-хубавите разновидности.

4.       Традесканция

Тя е непретенциозна, пораства еднообразно добре в светли и тъмни пространства. При липса на светлина обаче листата ѝ губят декоративния си резултат. Растението не понася директна слънчева светлина, тъй че северните прозорци ще бъдат положително място за нея.

5.       Сенполия

Тя е узамбарската теменужка. От пролетта до есента изисква блестящо, разсеяно осветяване, а през зимата директна слънчева светлина. Сенполиите цъфтят доста дейно, северните, източните и западните прозорци са оптимални за цъфтежа на теменужките.

Ако в жилището има малко светлина, това не е причина да се откажете от стайни растения. Тъмните ъгли, които не получават задоволително слънчева светлина и са празни, могат елементарно да бъдат съживени със зеленина, която обича сянка.
 Трябва ли да се подхранват цветята през зимата Трябва ли да се подхранват цветята през зимата
Зимното наторяване на растения  се смята за неправилно, само че има някои случаи, когато това е належащо. Има доста растения, които ще се в...

Въпреки неналичието на светлина, тези растения ще порастват здрави и буйни. Някои от тях не се нуждаят от доста поливане и като цяло са много невзискателни.

6.       Сансевиерия

Най-вече това растение е известно като Свекървн език. Според проучвания на НАСА, това е едно от най-хубавите стайни растения за филтриране на въздуха. За да може сансевиерията да пораства интензивно, тя би трябвало да бъде сложена на мрачно място, където директната слънчева светлина не попада. Колкото по-малко светлина, толкоз по-добре. През нощта растението създава повече О2 от множеството растения. Идеално е за кухня или спалня. Освен това е извънредно скромно и може да пораства охолно без доста грижи.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР