Ако при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е

...
Ако при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е
Коментари Харесай

Как да се оправят недостатъците на манджата

Ако при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е съдбовно и нещата може да се поправят. Ако пресолите салатата от зеле, просто го измийте в гевгир със студена вода.

По същия метод се измива и настърганата пресолена ряпа. Има и различен метод – просто се прибавя още зеле или ряпа, която не е солена, и се смесва със салатата.

Ако пресолите супата, не доливайте вода, защото ще развалите усета й. Единият вид е да добавите нарязани на ситно картофи или фиде, които да всмукват солта, а другият – да доловите застройка от кисело мляко и яйце.

Ако сте пресолили месо, прибавете сос бешамел без сол, той ще изтегли солта в себе си. Можете да залеете месото с течна сметана и да го оставите да изстине, а по-късно да загреете месото със сметаната на водна баня.

Пресолената риба се оправя по-трудно от месото, защото структурата й е по-пропусклива и солта прониква на всички места. Месото поема солта най-вече с периферията си, изключително в случай че се пече цяло парче месо.

 Как да се оправят минусите на манджата

За да оправите усета на пресолената риба, би трябвало да я задушите със сос бешамел, който се подготвя от запържено брашно, в което се прибавя прясно мляко.

Ако сте пресолили зеленчуци, обстановката се оправя по-трудно, в сравнение с тази с пресолената риба. В множеството случаи изходът от обстановката е един – да превърнете зеленчуците в пюре, в което се прибавя прясно мляко или течна сметана.

Ако сте пресолили цели сварени картофи, зеле, което не е нарязано, цели моркови или макарони, просто ги измийте под мощна бликам студена вода.

Пресоленото задушено ядене се оправя, като се прибавят настъргани домати и се задуши за още няколко минути.

Ако пресолите сос, прибавете в него сурови нарязани на ситно картофи, те ще поемат солта. След като картофите станат леко транспарантни, значи не могат да поемат повече сол. Не забравяйте да отстраните суровите картофи от соса преди сервирането му.

Ако не сте изпекли добре кекс или бисквити, можете да ги употребявате за подготвяне на други десерти. Отделете от тестото тези елементи, които са се изпекли добре, и ги комбинирайте със сладолед или ги използвайте за основа на чийзкейк.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР