Ако президентът Румен Радев откаже да подпише указа за назначаване

...
Ако президентът Румен Радев откаже да подпише указа за назначаване
Коментари Харесай

Радев ще измени на закона, ако не подпише за Гешев

Ако президентът Румен Радев откаже да подпише указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор, чиято кандидатура беше прегласувана от Висш съдебен съвет, президентът ще извърши доста тежко закононарушение. Това сподели за предаването „ Метроном “ по Радио „ Фокус “ специалистът по конституционно право проф. Георги Близнашки.

 „ Ще наруши Конституцията, а нарушаването на Конституцията, наред с държавната измяна, е най-висшето политическо закононарушение, за което може да се открие процедура за импийчмънт. Ако бъде отхвърлен от служба може да се стигне до наказателна отговорност, само че това са гранични хипотези и не си заслужава да ги обсъждаме. Президентът би трябвало да извърши своя дълг като подпише указа за назначение на основния прокурор “, сподели проф. Близнашки. 

Той разяснява още, че се надява президентът да не търси метод да осуети назначението на Иван Гешев. По думите му няма смисъл Румен Радев да сезира Конституционния съд и цялото връщане на процедурата и прегласуване на кандидатурата е било безсмислено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР