Ако през останалите сезони на трапезата ни са присъствали основно

...
Ако през останалите сезони на трапезата ни са присъствали основно
Коментари Харесай

Кои са петте най-вкусни салати в света?

Ако през останалите сезони на трапезата ни са участвали главно тлъсти меса, тестени произведения и тежки гозби, то през лятото диетата ни е надалеч по-олекотена и съдържа най-много свежи хранителни артикули от растителен генезис.

Всъщност през този интервал от годината приемът на пресни плодове и зеленчуци се усилва с цели четири пъти повече спрямо останалото време. За никого не е загадка, че в разгара на лятото салатите се трансформират в главен избор на дребни и огромни.

Салатата съставлява предястие, направено от дребни късчета зеленчуци или плодове, които са овкусени със сол, други подправки и особено селекциониран дресинг. Освен артикули с растителен генезис те могат да съдържат още риба звук, яйца, пилешко месо, шунка, скариди, сирене, кашкавал и други

По предписание салатите се сервират студени, само че несъмнено, има и топли изключения. Така да вземем за пример немската картофена салата е топла. Салатите могат да бъдат сервирани независимо или да влязат в ролята на добавка към сандвичи. Те са и чудесна гарнитура към съществени ястия.

 Салати

Със сигурност обаче има салати, които се обичат от всички, както и такива, които харесват единствено на хора със характерни вкусови желания.

На вашето внимание предлагаме международна ранглиста с петте най-вкусни салати в света:

Почетното първо място се заема от салата Капрезе. Навярно множеството от вас към този момент се досещат, че това е класическа салата с пресни домати, моцарела и босилек.

Второто място е за прословутата Гръцка салата, съдържаща емблематичното за южната ни съседка сирене фета. Тя много се приближава на родната Шопска салата и постоянно бива употребена като гарнитура към пилешки бургери.

На трето място в класацията се подрежда Салата Крънч, която се състои от зеле, орехи, ядки, юфка, сладко-кисел дресинг. Тези, които са я опитвали, споделят, че е невероятна.

 Гръцка салата

Следващата обичана на целия свят салата е по този начин наречената Зимна салата, приготвена от броколи, патладжан, чесън и джинджифил.

Петото място пък е са Средиземноморската салата и то по-точно тази, която съдържа боб, нахут, маслини, аншоа и риба звук, известна и като Салата Ница.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР