Ако прекарвате доста време на път, най-вероятно си задавате редица

...
Ако прекарвате доста време на път, най-вероятно си задавате редица
Коментари Харесай

Летищата слагат килими по терминалите, за да харчим повече пари в магазините

Ако прекарвате много време на път, най-вероятно си задавате редица въпроси по отношение на другите неща по летищата, написа "Травъл енд Лейжър ", цитира Нова Телевизия.

Един от най-често задаваните такива въпроси, е за какво на летищата има килими. Човек би си помислил, че подовете на летищата би трябвало да с гладки, с цел да могат пасажерите и багажите им да се придвижват бързо, както и с цел да може личния състав, да поддържа чисто. Килимите по летищата са едно от нещата, които несъмнено афектират настроението и държанието на пасажерите.

Както уеб сайтът „ Ментъл флос” написа, доста от терминалите на летищата имат килими. Този елементарен дизайнерски детайл оказва помощ на пасажерите, да се усещат по-спокойни преди полет, тъй като килимите ни дават едно „ умерено и прелестно чувство, което можете да намерите в личния си хол”.

Слагането на килими, както и по-естественото осветяване, комфортните места за седене и други сходни неща подсигуряват, че пътуващите ще се усещат по-спокойно в миг, в който най-вероятно са изнервени, считат от „ Фаст къмпъни”.

Защо е значимо това? Защото се оказва, че спокойните пътуващи, са склонни да харчат към 7 до 10 % повече пари в безмитните и другите магазини по летищата, съгласно ново проучване на летищната маркетингова компания DKMA.

Все повече летища прибягват до още по-нестандартни способи, с цел да подсигуряват щастието и спокойствието на пасажерите. Някои от летищата вкарват даже спа, стаи за йога и даже кучета за терапия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР