Ако потърсите в интернет информация за червеното месо, ще се

...
Ако потърсите в интернет информация за червеното месо, ще се
Коментари Харесай

Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?

Ако потърсите в интернет информация за аленото месо, ще се натъкнете на хиляди материали, в които се изяснява, че не би трябвало да прекалявате с него. Дори се стига до по-далеч в изказвания, че не би трябвало да се употребява, защото предизвиква рак.

Но дали това е по този начин? В взаимозависимост от това какъв тип алено месо сте избрали да консумирате, нещата са доста разнообразни. Например, телешко месо е доста по-полезно и здравословно от свинското. Независимо обаче какъв тип алено месо ядете, то е доста хранително и с високо наличие на хранителни субстанции.

 Свинско

Ето какъв брой постоянно и в какви количества се предложи потреблението на алено месо.

Съществуват разнообразни теории за това какъв брой алено месо би трябвало да се яде. Според някои откриватели не би трябвало да се употребява повече от 455 г на седмица или към 2-3 телешки или свински пържоли. Разбира се, в случай че ядете агнешко или телешко, е за предпочитане пред свинското. Скорошно изследване откри, че биологичното алено месо е по-здравословно от така наречен създадено във фермите. Причината - органичното е месо от животни, които не са хранени с пестициди и разнообразни артикули, съдържащи хербициди. Плюс това, не е загадка, че във фермите дават на животните антибиотици и хормони, с цел да стават по-големи и " дават " повече месо. Това пък може да навреди на качеството на месото, което по-късно ние консумираме и действително - да одобряваме тези антибиотици посредством месото.

Съдържанието на мазнини в аленото месо в последните годни е понижено доста поради новите способи за развъждане и обезкостяване, при които се отстранява доста от мазнината. Добре изрязано нежно алено телешко месо към този момент съдържа единствено към 5 % мазнини, а свинското – към 4 %, до момента в който агнешкото – към 8 %.

 Червено месо

За съпоставяне кашкавалът съдържа приблизително към 34 % мазнини. От друга страна, аленото месо е източник на желязо, цинк, омега-3 мастни киселини, витамин B 12, които са потребни за сърцето и мозъка. Месото на животното, захранвано с трева, съдържа по-високи равнища на мастноразтворими витамини като А и Е и омега-3 мастни киселини.

Около половината от мазнините в аленото месо са ненаситнени, които се има вяра, че са и по-здравословни. Проучванията демонстрират, че месото е главен източник на мононенаситени мазнини в диетата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР