Ако ползвате популярния имейл клиент на Mozilla Thunderbird за получаване

...
Ако ползвате популярния имейл клиент на Mozilla Thunderbird за получаване
Коментари Харесай

Обновление за Thunderbird решава критични проблеми

Ако ползвате известния имейл клиент на Mozilla Thunderbird за приемане и изпращане на е-поща, би трябвало да наложите новата версия на програмата допустимо най-скоро, защото тя идва с кръпки за сериозни уязвимости, позволяващи осъществяването на злотворен код към засегнатите системи.

Версия 60.7.1 запушва едвам четири дупки, само че три от тях са избрани, като „ висок риск “ (последната е избрана като ниско равнище на риск за системата). Експлоатирането на най-сериозната от тези три уязвимости може да разреши на атакуващата страна осъществяването на случаен код над уязвимата система.

„ В взаимозависимост от привилегиите, които има потребителят, атакуващата страна може да получи опцията да конфигурира стратегии, да преглежда, трансформира или изтрива данни, да основава нови сметки с цялостни потребителски права. Потребителите, чиито сметки са конфигурирани да бъдат с по-ограничени права в системата може да са по-малко наранени от тези, които оперират с цялостни администраторски права “, се оповестява в бюлетина, публикуван през вчерашния ден от страна на Центъра за интернет сигурност във връзка с проблемите.

Идентификационните номера на въпросните съществени проблеми са CVE-2019-11703, CVE-2019-11704 и CVE-2019-11705. Уязвимостта, представляваща невисок риск е CVE-2019-11706. Въпросните проблеми са докладвани от Луис Мерино от X41 D-Sec и всички те засягат имплементацията на Thunderbird на iCal, което води до срив на програмата при обработката на характерни известия. Въпросните проблеми, както изясняват и от Центъра за интернет сигурност, не би трябвало да могат да се експлоатират, в случай че скриптинг функционалността е деактивирана при четене на поща, само че съставлява риск в браузърен подтекст.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР