Ако поддържате някакъв режим за контролиране на теглото, най-вероятно сте

...
Ако поддържате някакъв режим за контролиране на теглото, най-вероятно сте
Коментари Харесай

Малинови кетони: Помощник в отслабването с много ползи за тялото

Ако поддържате някакъв режим за управление на тежестта, най-вероятно сте чували за диета с малинови кетони и се питате дали в действителност това е дейно средство за намаляване.

В този материал ще се опитаме да разкрием малко повече за произхода и изгодите от малиновите кетони.

Какво са малиновите кетони?

Без да се впускаме в подробни уточнения ще кажем, че това са химични съединения, които се намират в плодовете на малините и таман на тях малините дължат невероятния си мирис.

Познати са от дълго време и се употребяват отдавна в козметиката и като ароматизатор на храни и питиета, само че едвам през последните години се обръща внимание на евентуалните им изгоди за здравето.

Ефективни ли са за понижаване на тежестта?

С ангажимента, че изследванията към момента не престават, може да се каже, че малиновите кетони спомагат за отслабването, тъй като:
Активно потискат апетита, като подтикват производството на адипонектин
Това е хормон, който е виновен за механизма и работата на метаболизма, за регулирането на стойностите на глюкозата, за понижаването на кръвното и за намаляването на телесните мазнини. 
Спомагат за бързото изгаряне на мазнини.
 Кетоните имат мощни качества за изгарянето на мазнини, защото принуждават организма да освободи норепинефрин (хормона на стреса).

По този метод те симулират метаболизма и форсират естествените процеси на изгаряне на мазнини от организма.

Казано другояче, една диета с малинови кетони не единствено спомага за по-бързото изгаряне на мазнините, само че и форсира процеса на изгаряне на мастните натрупвания и оказва помощ за по-ефективното и естествено намаляване.

Какви са другите евентуални изгоди от малиновите кетони?

Подпомагат и укрепват имунната система

От извършените до момента проучвания излиза наяве, че малиновите кетони оказват помощ за подсилване на имунната система на организма, като усилват производството на бели и червени кафези.

Защитават организма от свободните радикали

Кетоните са мощни антиоксиданти и оказват помощ за отбраната на организма от нездравословното влияние на свободните радикали в околната среда.

Действат противовъзпалително

Тези химични съединения могат по изцяло натурален метод да облекчат ревматични и мускулни болки.

Противовъзпалителното им деяние се показва в намаление на ензимите в тялото, виновни за причиняването на болки от артрит и други мускулни и ставни болести.

Насърчават растежа на косата

Според проучвания, извършени в Япония малиновите кетони имат конструкция, сходна на тази на капсаицина (молекулярно съединяване, което се съдържа в пикантните чушки).

Поради това се смята, че сходно на капсаицина и кетоните биха могли да засилват сензорните неврони и по този метод да предизвикват растежа на косата.

Подобряват еластичността на кожата

Отново съгласно същите японски откриватели кетоните имат свойството да подобрят еластичността на кожата и даже да забавят стареенето ѝ.

В хода на проучването учените разкрили, че при използване на 0,01 % малинов кетон върху кожата на лицето, след две седмици кожата става по-еластична и здрава.

Разбира се, проучванията не престават, защото за в този момент тестванията са осъществени единствено върху 5 дами, само че постигнатите резултати са много обещаващи.

Възможно е да усъвършенстват равнищата на холестерола и инсулиновата устойчивост

Проучване, извършено върху плъхове през 2018 година е открило, че кетоните биха могли да имат лечебна роля при управлението на хипергликемията и инсулиновата устойчивост.

Все още няма доказателства, дали са в действителност ефикасни за нормализиране равнищата на холестерола и инсулиновата устойчивост при хората, само че се надяваме в най-скоро време откривателите да излязат с точни резултати.

Противопоказания и рекомендации при използването на малинови кетони: има ли такива?

Като натурален растителен артикул, кетоните са един от най-безопасните способи за стимулиране загубата на тегло и все още не са регистрирани никаква нежелани последици от използването им.

Все отново, в случай че решите да включите малиновите кетони в режима си на намаляване е добре преди този момент да посетите диетолог, с който да се консултирате.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР