Ако пазарувате онлайн за празниците трябва да бъдете внимателни откъде

...
Ако пазарувате онлайн за празниците трябва да бъдете внимателни откъде
Коментари Харесай

Купувате подаръци през интернет? Ето за какво да внимавате

Ако пазарувате онлайн за празниците би трябвало да бъдете деликатни от кое място го вършиме, кой е търговецът. При обичайното извършване на покупки единственото неприятно, което може да ни се случи е да получим некачествена стока, а при онлайн извършването на покупки също така може и да останем без всичките си средства по банковата карта. Предупреждението насочи пред Българска национална телевизия Иван Будин – специалист в компания за кибесигурност.

„ Съвременните уеб сайтове на нарушителите наподобяват професионално и са неразличими от елементарния уебсайт. Има няколко елементарни неща, които би трябвало да имаме поради и ще сме надеждно съхранени “, разяснява Будин.

Той даде няколко съвета по какъв начин да се разпознава мошеническият уебсайт:

1. Когато се отваря даден уебсайт, би трябвало да се ревизира адресът дали това е същият магазин, който се чака. Необходимо е да се гледа за разменени латински букви.

2. Да се ревизира по кое време е регистриран уеб сайтът в откритите безвъзмездни източници.

По мотив фишинг измамите специалистът сподели: „ Помислете какво желаят от вас. Една банка, с цел да ви разпознава, има своите способи. Тя в никакъв случай няма да изиска да въвеждате пин и друга информация. Банката има други способи да ви откри – ще ви се обади. Също по този начин надали някоя куриерска компания ще желае персоналните ви данни. Не би трябвало да бъдем лекомислени “.

Будин посъветва да се внимава и с естествените уеб сайтове за това какво желаят като информация. „ Например онлайн магазин, с цел да ви достави дадена стока не му е нужна друга информация с изключение на адрес за доставка и телефон за връзка. Когато стартират да ви питат за персонална карта и ЕГН, тогава също би трябвало да ви светне алената лампичка, че на следващия ден е допустимо да осъмнете с някой заем на ваше име “, обясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР