Ако още не сте отваряли най-голямата търсачка „Гугъл“ днес, нейният

...
Ако още не сте отваряли най-голямата търсачка „Гугъл“ днес, нейният
Коментари Харесай

„Дудълът“ на „Гугъл“ ни учи как да си мием ръцете

Ако още не сте отваряли най-голямата търсачка „ Google “ през днешния ден, нейният „ дудъл “ е отдаден на вярното миене на ръце и антисептичните способи на Игнац Земелвайс.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1610
Игнац Земелвайс е доктор и академик в Австрийската империя от маджарски генезис, който е прочут най-много с използването на антисептичните способи.

Въпреки многото изявления, че с измиването на ръцете се понижава смъртността до ниво под 1%, научните пояснения на Земелвайс са отхвърлени от здравната общественост, тъй като опонират на одобрените научни и медицински възгледи по това време. Измиването на ръцете също е отхвърлено. Земелвайс не съумява да предложи задоволително научно пояснение на своето изобретение.

На 30 юли 1865 година Земелвайс е вкаран с машинация в лудница в предградието Дьоблинг (днес окръг на Виена). Разкрива измамата, пробва да избяга, само че е хванат от личния състав, грубо обичай и засегнат. Умира след 14-дневен престой в лудницата от септицемия на 47-годишна възраст на 13 август 1865 година

Правилата за хигиена на Земелвайс са настоящи и през днешния ден. През 1906 година в Будапеща му е повдигнат монумент с надпис „ На Спасителя на майките “, а родният му дом на улица „ Апрод “ 1 – 3 е трансфорат в Музей на историята на медицината.

„ Дудълът “ на „ Google “ ни демонстрира в малко видео методът на Земелвайс, по който би трябвало да мием ръцете си – същият способ, който СЗО предлага в битката с ковид.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1610  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР