Ако организмът не се чисти през дебелото черво, ще започне

...
Ако организмът не се чисти през дебелото черво, ще започне
Коментари Харесай

Млечните продукти и тестените изделия като основна причина децата да боледуват често ♥ От Мамапедия

Ако организмът не се чисти през дебелото черво, ще стартира да се чисти през носа. Д-р Георги ГАЙДУРКОВ по тематиката за какво децата по този начин постоянно боледуват.

(Видео: Мамапедия)

♥ Казеинът и глутенът, които разболяват

Защо децата развиват толкоз често катари на горни дихателни пътища? Защо толкоз постоянно реагират с горно и долно диспептичен синдром т. е. повръщане или диария? 

В нашето хранене, в храненето на детето в частност, има две групи храни, които изключително мощно продуцират отпадъчна слуз и тази материя в детския организъм е най-хубавата хранителна среда за патогенни микроби, в това число и вируси. Когато клетките са богати на тези отпадъчни субстанции, тогава вирусите доста по-лесно ги нападат, а имунната система доста по-трудно се оправя в своите два съществени клона – клетъчен и хуморален имунитет. 

За да е крепко детето (ако към този момент развива инфекции – било на горни дихателни пътища, на пикочни пътища, на стомашно чревния тракт или кожни инфекции) би трябвало да създадем на практика две неща. За известно време да преустановим приема на млечни артикули от животинско мляко. Ако детето към момента е на кърма, кърменето продължава, само че дано майката внимава с какво се храни и по същия метод да елиминира от своето хранене млечните артикули и тестените произведения. 

Тези две групи са главният извършител за честото боледуване на децата. Защото съдържат като причинители следните два фактора: казеинът в млякото и глутенът в зърнените, в частност тестените произведения. И двете са тип лепило, а в организма и обмяната продуцират много остатъчни слузни субстанции. Когато има задоволително хранилище, те се подлагат на разлагане т. е. те завъждат, по този начин да се каже микроорганизми, които разлагат тези субстанции и това се демонстрира като признаци в нашия организъм. 

Организмът ще се опита да изхвърли тази зараза и стартират съответните болести. Ринити, ангини и т. н., само че в случай че детето боледува постоянно, изключете тестените произведения и ги заменете със зърнени варива – варен ориз, царевица. Може би всяко малко дете обича варена царевица. Тя може да бъде направена на крем при по-малките деца. Включете ориз, царевица, елда, киноа, лющен овес, лющено просо – предимно безглутеновите – лимец също по този начин. 

♥ Здравословно меню и всекидневно пречистване на организма 

Изключете млечните артикули от скотски генезис, изключително от краве мляко и дайте превес на огромна част плодове и зеленчуци. Обезателно да се подсигурява изхождането по огромна потребност най-малко два пъти дневно. Има директна връзка между задръжката в стомашно-чревния тракт, сред неизхождането, (примерно един път дневно или през ден) и развиването на катари на горните дихателни пътища. Ако организмът не се чисти през дебелото черво, ще стартира да се чисти през носа. Това е простата биологична истина, защото този боклук отнякъде би трябвало да излезе. 

Когато имаме тези боклуци, те не стоят като интактни депа, а незабавно се подлагат на микробно разложение т. е. развиват зараза. Дори когато експертът посочва във взетата проба (гърлен или носен секрет и т. н. или даже в пикочни пътища, в стерилна урина) патогенни микроби, не трябва да се опасяваме и не е дейно да гоним да убиваме тези микроби. Те се хранят с дадена хранителна среда боклуци, които разлагат. Един тип те идват в нас да оказват помощ да изчистят тялото. Но рационалният човек ще направи по този начин: ще храни своето дете с такава храна, която да не продуцира тази отпадъчна слуз, с цел да няма потребност да се развиват тези колонии от патогенни микроби. 

♥ Имунитетът, порочният кръг от антибиотици и положителните микроби

Иначе, даже да дадем подходящия антибиотик, по отношение на който този бацил е сенсибилен, той ще почине за известно време. Тези колонии от бактерии ще умрат, само че по-късно ще се заменят с гъбички или други патогенни микроби. После даваме различен химически препарат и по този начин завъртаме един циничен химически кръг. Не бива. Така променяме храната, че да не дава боклуци.

Всъщност нашите лигавици, лигавиците на детето, на бебето и на дребното дете са покрити с микроби. Устната празнина не е стерилна. Кожата на детето не е стерилна и не би трябвало да е стерилна. Както дебелото черво е колонизирано от сапрофитна, естествена флора, кожата би трябвало да съдържа тази флора. Т. е. да не използваме прекомерно нападателни детергенти, които да убиват микробите в кожата. Да не употребяваме стерилизиращи неща, които да стерилизират гърлото и да няма естествена флора. Обратно – когато има естествената флора в носоглътката, тя е естествената преграда по отношение на патогенните микроби, защото тези бактерии са в конкуренция. 

По същия метод, когато имаме задоволително плодове и зеленчуци, когато осигурим пребиотика, т.е. храната на пробиотика, на положителните микроби в червата, няма да имаме инфекции на стомашно-чревния тракт, защото тези микроби са към 75 % от нашия имунитет. Всъщност парадоксът е, че ние не би трябвало да усилваме по някакъв вълшебен метод или да търсим някакво чудотворно биле, което да ускори имунитета. Имунитетът е добър. 

Всъщност самото заболяване, самите катари на горните дихателни пътища или другото заболяване, са израз на доста добър имунитет. Защото неналичието на имунитет би значело назад – тялото да не реагира на това. Както е да речем при възрастните хора. Един остарял човек може да има пневмония без висока температура, без никаква реакция, когато имунитетът е измършавял. И в противен случай – когато има реакция, значи имунитетът си прави работата. Просто не би трябвало да претрупваме имунната система и да не й даваме изключителна работа, която тя е принудена да упражнява. 

Здравето и имунитетът са естественото положение на тялото, в случай че няма причина, която да ги амортизира.

Автор доктор Георги Гайдурков, общопрактикуващ доктор, психолог, експерт по холистична медицина, лечебно хранене
От Съветите на доктор Гайдурков, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Cottonbro / Pexels

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР