Ако обичате красивите пухкави мъници, които печелят възхищение с бяла

...
Ако обичате красивите пухкави мъници, които печелят възхищение с бяла
Коментари Харесай

Обучение и дресура на японски шпиц

Ако обичате красивите пухкави мъници, които печелят удивление с бяла мека четина и гордо крачейки, макар компактните си размери, японският шпиц е съвършен за домакински любим. Като бонус всеки евентуален собственик ще получи едно самоуверено и привързано животно, което е готово всеки миг да показа заниманията на фамилията и се усеща щастливо като негов член, поддържайки положителното въодушевление на всички с лудориите си.

Тези качества на японския шпиц са добре пристигнали при образованието на кучето, което е във опциите даже на новак притежател или дете, тъй като дребното японско кученце се стреми по всевъзможен метод на угоди на своя притежател. То доста елементарно се поддава на образование и дресура. Острият му разум му идва на помощ при заучаване на кучешки команди и изпълняването им.

С образованието на японския шпиц обаче би трябвало да се стартира незабавно щом пухкавото топче се приспособява към новата среда. Задачата на притежателя е да прояви неотстъпчивост и да не допусне сладките муцунки на дребния шпиц да осуетят социализацията му. Такива пропуски по-късно стават причина за неприятни произшествия, при които смелото малко куче демонстрира експанзия към хора или животни.

При дресурата на японския шпиц всеки ден би трябвало да се преподава ново познание, като преди този момент се ревизира заученото остаряло. Най-доброто време за образование са разходките, само че физическата интензивност на домашния питомец не трябва да надвишава умерената, тъй като другояче тези занимания може да го изтощят и да имат отрицателен резултат върху здравето му.

При вярно образование японският шпиц е в положение да овладее освен съществени команди, само че и по-сложни трикове, най-много изискващи сръчност.

За стопаните би трябвало да бъде ясно, че дребното японско кученце не се отличава с уважение към своя собственик. Затова надали ще може да се научи да носи пантофите му, само че пък сигурно ще следва праволинейно стъпките му из къщата.

 Японски шпиц

Много приятна линия на характера на японския шпиц е неговото хладнокръвие и то може да бъде сполучливо употребявано при образованието, трансформирайки го в прелестно занятие и за двете страни. Не бива обаче да се позволява застояването на дребния питомец вкъщи, тъй като да бъде подготвен да не атакува мебелите в такава атмосфера е съвсем невероятно.

Японският шпиц е подобаващ за куче за младеж, който води деен живот и неговия дребен другар ще го следва.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР