Ако някога сте си правили почивка от гел лака (вероятно

...
Ако някога сте си правили почивка от гел лака (вероятно
Коментари Харесай

Как да се сбогуваме завинаги с чупливите нокти?

Ако в миналото сте си правили отмора от гел лака (вероятно сигурно сте си давали такава), знаете, че след по-продължителното му потребление, ноктите са слаби, чупливи и сухи. Те не се възвръщат изключително бързо и по тази причина би трябвало да им помогнем. Какви са препоръките на експертите? 

Масло за кожички

е основна, когато става въпрос за " развъждането " на здрави нокти. " Маслото за кожички несъмнено работи, като хидратира нокътя и региона към него в дълбочина. То е извънредно значима стъпка в грижата за ноктите, без значение дали желаете да станат по-дълги, или просто по-здрави ", споделя маникюристката Ана Куейши. 

Биотин

Проучвания демонстрират, че чупенето и лющенето на може да бъде симптом за недостиг на биотин, тъй че може би е добра концепция да извършите едно допълнение към диетата си, като приемате по-голяма доза от главния витамин от група В. " Храни, богати на биотин, могат да оказват помощ за подсилване на чупливите нокти. Има доста усъвършенстване на дебелината и твърдостта на ноктите след ежедневен банкет на 2,5 mg биотин като добавка ", споделя диетологът Аманда Григс. 

" Мека " пила за нокти

Може би сте чували, че стъклените и стоманените пили за нокти не са най-хубавата концепция. Това е реалност, по тази причина би трябвало да инвестирате в " мека " пила. С нея ще предотвратите разкъсването и цепенето на. Никога не пилете нокътя напред-назад. Движенията би трябвало да са хоризонтални и в една посока. 

Фолиева киселина 

Фолиевата киселина, известна още като В9, умножава клетките, които построяват нокътната плочка, като способства за растежа и предизвиква здравината й. Доказано е също, че покачва силата на нокътя и предотвратява лющенето. Дефицитът на фолиева киселина може да аргументи смяна в цвета на ноктите. Ако смятате, че в хранителния ви режим липсват храни като фасул, леща, нахут, богати на фолиева киселина, то би трябвало да приемате добавки. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР