Ако не беше Тото, нямаше да знаете, че Тити Папазов

...
Ако не беше Тото, нямаше да знаете, че Тити Папазов
Коментари Харесай

Бенатова: Насилието е национален спорт в България. От лелките в яслите до изнудването на гробищата

" Ако не беше Тото, нямаше да знаете, че Тити Папазов обича да стриже дами ". Това написа в обществената мрежа Фейсбук журналистката Миролюба Бенатова.

" Насилието е народен спорт в България. От лелките в яслите, които бият и наскърбяват децата, до издевателствата в старческите домове и изнудването на гробищата ", написа още тя.

Ето какво гласи целият пост без редакторска интервенция:

Ако не беше ТоТо, нямаше да знаете, че Тити Папазов обича да стриже дами.

А и забавно, по какъв начин в страната на Динковците, всички шумно заявяват, че са срещу насилието.

Нещо не се връзва.

А до оня ден адмирирахте лова на мигранти, багра на бабички по границата, саморазправата с посочени в обществените мрежи за нарушители, гражданските отряди и други сходни " мирни " прояви.

ТоТо очевидно ще понесе отговорност поради всички - обществени и освен, вербални и физически насилници, лъжци и манипулатири, на които никой не смее да скочи.

Де да имаше такава решителност и към политиците (математиците, социолозите, политолозите и други експерти), които всеки ден безрезервно сеят ненавист и заблуди от всевъзможни публични екрани, слушани от публични публицисти.

А и забавно по какъв начин никой не се заглежда в други Youtube канали. И не се замисля по какъв начин се финансират, кой стои откъм гърба и върти машината на въздействието им. Защото това, че дарения стигат за издръжката им, не е правилно.

Ех, каква страна и общественост щяхме да сме, в случай че в действителност имахме непоносимост към несправедливостта, лъжите и насилието.

Сега сме стегнати в свинските опашки на #който би трябвало и забиваме стрелички по посочени цели.

ТоТо е неприятният вестител. Огледалото. Смехът на анонимната аудитория, която остава там - в сенките, където сме всички ние.

Образът в огледалото не ни понесе и взехме решение да го счупим. Но сме в стая с огледала.

Насилието е народен спорт в България. От лелките в яслите, които бият и наскърбяват децата, до издевателствата в старческите домове и изнудването на гробищата.

И да, хубаво е да стартираме да осветяваме тайните кътчета на обезчувствената си социална душа. Но линчът и насладата от нечие обществено оскърбление и гражданска гибел, не е нищо повече с изключение на още от същото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР