Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че

...
Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Няма поводи за притеснение, че Русия ни обяви за неприятелска държава

Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че може да трансформира спора в европейски и в международен. НАТО не може да извърши молбата на Володимир Зеленски. Toва съобщи пред Българска национална телевизия дипломатът Стефан Тафров.

По думите му не са изпълними изискванията за преустановяване на огъня, а точно Украйна да промени конституцията и да се впише, че е неутрална страна, да признае присъединението на Крим към Русия, както и независимостта на двете сепаратистки републики в Донбас.

Според Тафров има плаха вяра, че в 9 часа българско време ще влязат в действие зелените коридори за евакуация. Преговорите не престават и това е добре, само че в случай че не произведат най-малък резултат в филантропичен проект, те губят своя смисъл, тъй като служат за фасада за изтребване на мирни украинци от страна на Русия, уточни дипломатът.

Преговорите, които се водят в Беларус, са на относително ниско ниво от съветска страна, сподели Тафров. Участието на съветския външен министър Сергей Лавров е стъпка в вярната посока, само че не може да се приказва за някакви задължения от украинска страна, до момента в който няма прекъсване на огъня или евакуиране на войските на агресора от украинска територия, разяснява дипломатът.

Той увери, че няма мотиви за терзание, че Русия ни е оповестила за неприятелска страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР