Ако на територията на натовските държави се появят настъпателни оръжия,

...
Ако на територията на натовските държави се появят настъпателни оръжия,
Коментари Харесай

Русия заплаши НАТО с ответна оръжейна реакция

Ако на територията на натовските страни се появят настъпателни оръжия, които могат да доближат съветските центрове за ръководство, Москва ще бъде принудена да отговори реципрочно. Това предизвести в изявление за кремълския официоз " Российская газета " съветският зам.-министър на външните работи Александър Грушко.

Той акцентира, че Русия чака от Съединени американски щати съответен диалог по въпроса за взаимните гаранции в областта на сигурността, съобщи БНР. По думите му военните учения би трябвало да бъдат отдалечени от линията на прикосновение сред Русия и НАТО, да бъдат усъвършенствани механизмите за попречване на инцидентни произшествия и да бъде избрана минимално допустимата отдалеченост на доближаване сред бойните кораби и самолетите.

" За задачата е належащо обновяване на контактите по линия на военните " , уточни Грушко.

Миналата седмица Русия даде на Съединените щати и на натовските страни два проектодоговора за взаимни гаранции за сигурност. Руската страна упорства НАТО да анулира решението си от срещата на върха в Букурещ през 2008 година за приемане на Украйна и Грузия, да приключи военното си съдействие с някогашните руски републики и да изтегли цялата си военна инфраструктура, ситуирана в Източна Европа след 1997 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР