Ако можете да запомните G2C2, значи можете да запомните и

...
Ако можете да запомните G2C2, значи можете да запомните и
Коментари Харесай

Как да направим страхотна кариера

Ако можете да запомните G2C2 , значи можете да запомните и 4-те детайла, които могат да повдигнат кариерата ви от „ доста добра “ до „ велика “.

Моята доктрина за живота е следната: всички знаем по какъв начин е вярно да постъпваме, само че под натиска на всекидневието забравяме. Например, когато е 8:45 сутринта и изникне незначителен незабавен случай, стартирате да забравяте кое е същински значимо.

Затова диря елементарни принадлежности, които да ми припомнят. Любимият ми, G2C2 , е формиран от следните детайли:

Растеж ( Growth ) : Най-добрият метод да увеличите възможностите си за професионален триумф и персонално задоволство е като не спирате да израствате. Колкото повече умения и знания придобивате, толкоз повече благоприятни условия създавате за себе си.

За да си визиите това, когато разширите синия кръг (нещата, в които сте добри), разширявате и алената зона, в която се събира всичко – обичате работата си, помагате на другите, употребявате уменията си и ви заплащат добре за работата, която вършите.

Упоритост ( Grit ) : Можете ли да останете фокусирани върху една цел в продължение на 5 години? Това е непримиримост. Без нея не можете да постигнете нищо велико. За благополучие, с старания можете да развиете способността си да демонстрирате непримиримост.

Ако ви липсва такава (съжалявам), превърнете в главен приоритет следното (то няма да ви избави, само че е жизненоважно):

Състрадание ( Compassion ) : Да, вашите цели са значими. Да, би трябвало да отстоявате себе си. Но би трябвало да защитавате и близките.

Състраданието няма да ви направи по-добри търговци, няма да ви направи по-добри в обслужването на клиенти, нито ще ви помогне да поддържате удовлетворяващи и постоянни взаимоотношения с другите.

Истината е, че можете да се сполучливи и без съчувствие. Не съм сигурен обаче дали можете да ще щастливи.

Яснота ( Clarity ) : Тя разграничава хората с положителни планове от сполучливите хора.

Яснотата значи да уцелите верния баланс сред аудиторията си, посланието, което желаете да й предадете, и средството, посредством което споделяте тази информация. Съберете ги дружно и резултатът е изясненост.

Ако да вземем за пример се опитате да употребявате електронна таблица (средство), с цел да убедите шефа си, който е фен на анекдотите (публиката), да ви разреши да управлявате по-голям екип (посланието)… ще се неуспехите. Той не желае объркваща купчина цифри – той желае безапелационна история.

Растеж ( Growth ), непримиримост ( Grit ), съчувствие ( Compassion ) и изясненост ( Clarity ) = G2C2 .

Ако публикацията ми ви харесва, само че на следващия ден сте не запомнили посланието ми, значи съм се провалил.

G2C2 е нещо, което в никакъв случай не трябва да забравяте!

Брус Касаноф, биографичен публицист и бизнес коуч, за LinkedIn.com / Manager.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР