Ако може да се съди по настроенията на инвеститорите, технологичният

...
Ако може да се съди по настроенията на инвеститорите, технологичният
Коментари Харесай

Израел започва сериозно да инвестира във военни технологии с масово използване на изкуствен интелект

Ако може да се съди по настроенията на вложителите, софтуерният бранш на Израел ще претърпи голяма смяна на парадигмата през идващите дни. Експертите считат, че неотдавнашното нахлуване и навлизане на Хамас ще докара до огромни вложения във военни технологии с всеобщо потребление на изкуствен интелект.

В Израел се намират някои от най-големите софтуерни компании в света. Така да вземем за пример Intel, един от най-големите производители на процесори, разполага с един от най-големите си фабрики за планиране и произвеждане в Израел.

Въпреки това, заради продължаващата война сред Израел и Хамас, израелската софтуерна промишленост ще се сблъска с някои съществени разтърсвания, защото доверието на вложителите е разтърсено от последните събития.

Очаква се софтуерните компании, работещи в Израел, да засилят сигурността си, защото може да се сблъскат със сривове, обявиха вложители и анализатори, откакто въоръжени лица на Хамас от Газа убиха стотици израелци и отвлякоха незнаен брой други, както се показва в скорошен отчет на Ройтерс.

В продължение на няколко десетилетия високотехнологичните браншове са най-бързо развиващият се бранш в Израел и са от решаващо значение за икономическия напредък, като обезпечават 14% от работните места и съвсем една пета от брутния вътрешен артикул.

Цените на израелските акции и облигации се намалиха, а доста предприятия бяха затворени в неделя, откакто в събота въоръжени лица от палестинската формация Хамас вилняха в израелските градове, а към Израел бяха изстреляни хиляди ракети при изненадваща офанзива.

В момента има 500 мултинационални компании, работещи в Израел – основно центрове за научноизследователска и развойна активност след закупуване на израелски започващи компании – от Intel до IBM, Apple, Microsoft, Гугъл и Фейсбук.

За страдание ще станем очевидци на всеобщото потребление на най-съвременния изкуствен интелект от военните.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР