Ако консумирате редовно ароматния плод помагате за увеличаване на нивата

...
Ако консумирате редовно ароматния плод помагате за увеличаване на нивата
Коментари Харесай

Ягодите забавят старостта

Ако консумирате постоянно ароматния плод помагате за увеличение на равнищата на антиоксидантите в кръвта. Те от своя страна предотвратяват оксидативния стрес, по този начин се забавя стареенето и се понижава заплахата от болести като рак, диабет и сърдечни заболявания.

Редовната консумация на плодовете усилва равнищата на антиоксидантите в кръвта и предотвратява разпадането на алените кръвни кафези. Според експертите потребните свойства на ягодите се дължат на високите равнища на феноли, които имат антиоксидантни свойства.

Ягодите оказват помощ на хората, застрашени от рак на хранопровода, да се предпазят от тежката болест, оповестиха организациите Юнайтед прес интеренешънъл и Българска телеграфна агенция.

Ягодите, даже и изсушени, предотвратяват образуването на тумори на хората с предракови лезии на хранопровода. Плодчетата подтискат редица биомаркери на рака, като пролиферацията на клетките, възпалението и транскрипцията на гени.

Ягодите са богати на витамини, по тази причина се предлагат, когато е налице техния дефицит. Препоръчват се още при хипертония, подагра, атеросклероза и маточни кръвоизливи.

Ягодите имат свойството да противодействат на другите причинители на чревни инфекции, сполучливо могат да се ползват като в допълнение средство против стрептококите, пневмококите и вирусите на грипа.

Народната традиция поучава с запарка от ягоди да се изплаква гърлото при стоматит и ангина. А отварата от сухи или пресни ягодови листа оказва помощ при кръвотечения и хемороиди.

Неслучайно в националната медицина ягодите се употребяват постоянно при малокръвие и стомашно разстройство при децата.

Ягодите спомагат за пречистване на червата и кръвта, оказват помощ против затлъстяване. Отварата от плодовете на ягодите се предлага като диуретично и слабително средство, което също по този начин оказва помощ при нужда от изпотяване. Сварете 2 супени лъжици пресни ягоди с 1 чаша вряла вода, запарете половин час, изцедете и изпийте по половин чаша преди ястие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР