Ако искате скарата ви винаги да е чиста и да

...
Ако искате скарата ви винаги да е чиста и да
Коментари Харесай

Съвети за почистване на скара

Ако желаете скарата ви постоянно да е чиста и да ви служи дълго време, откакто я употребявате, оставете да поизстине и незабавно почистете вътрешната и външна повърхнина на скарата.

За най-замърсените и загорели места се употребява железно телче. Всичко се измива с препарат и топла вода, а по-късно се изплаква със студена вода, в която сте разтворили оцет в съответствие две към едно и се оставя да изсъхне.

Скарата може да ви служи дълги години, в случай че покриете тавичката с фолио, само че по този начин, че да не покрива нужни отвори, които са фабрично направени. Фолиото не би трябвало да опира в кабела, то единствено служи за облекчение на почистването на тавата.

След всяко потребление на скарата почиствайте самата скара, металната решетка, върху която сте пекли месо, риба или зеленчуци.

 Електрическа Скара

Преди всяко печене е добре леко да намажете скарата с малко лой, с цел да не залепват за нея късчета месо или риба. Ако това се получава, с течение на времето скарата просто към този момент няма да може да ви служи, тъй като храната постоянно ще залепва за нея.

Скарата може да се намаже с лой с тампон от плътна хартия от кухненско руло. Хартията се свива няколко пъти, хваща се с щипка и се топва в олио.

След това се намазва скарата с тампона. След като измиете скарата, също можете да я намажете с доста тънък пласт от лой - това ще я защищити от наслойка и тя ще ви служи доста по-дълго време.

След като измиете скарата, подсушете я и я приберете на изсъхнало място, защото в случай че дълго време стои мокра, ще ръждяса. Добре е да съхранявате скарата, завита с плътна хартия или забрадка, в случай че няма специфичен похлупак.

Ако желаете да измиете тавата, първо отстранете от нея мазнината и остатъците от паднала храна с дървена лопатка. Напълнете я с гореща вода и прибавете препарат. Оставете няколко минути и измийте, изплакнете и избършете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР