Ако искате да запазите остатъка от днешното ядене за по-късно

...
Ако искате да запазите остатъка от днешното ядене за по-късно
Коментари Харесай

Как правилно да съхраним остатъците от храната

Ако желаете да запазите остатъка от днешното ястие за по-късно или за другия ден, то най-добре го оставете хубаво да изстине, затворете компактно с похлупак и приберете в хладилника.

Гозбите би трябвало наложително да се съхраняват на студено, тъй като ниските температури предотвратяват появяването и развиването на нездравословни микроорганизми в храна ни. Микроорганизмите и бактериите един път образували се в храната, при потреблението ѝ могат да доведат до стомашно неразположение и чревни болести.

След прибирането им в хладилника всички ястия си имат период на валидност, по тази причина не трябва да бъдат употребявани два дни след слагането им. Това обаче не важи и за ястията с ориз, те би трябвало да се употребяват в границите на един ден след слагането им, тъй като оризът е доста по- предразположен на нездравословните въздействия на бактериите.

Също по този начин е доста значимо да се знае, че остатъците от храна не трябва да се претоплят повече от веднъж. Ако не сте съумели да изядете цялото количество, което сте затоплили, то най-добре го изхвърлете.

Ако не желаем да консумираме даден артикул или ядене все още, може той да бъде замразен. Много е значимо обаче да се знае, че срокът му на валидност все още на замразяването никога не би трябвало да е изминал.

 Хрнителни артикули

Ако размразите или претоплите към този момент замразявани ястия и артикули, то не трябва да ги замразявате още веднъж. Лесен метод да предотвратите това е да замразите продуктите на дребни порции. Вместо да размразявате всичко и по-късно да се наложи да го изхвърлите, то по-добре ще е да вземете и да размразите единствено една или две дребни порции - толкоз, колкото са ви нужни.

Много е значимо да се наблюдават надписите на етикетите, които са там тъкмо с цел да покажат кое докога и по какъв начин можете да съхраните и кое не трябва да се съхранява.

Също по този начин бъдете деликатни и за метода, по които нареждате продуктите в хладилника, смесването на подготвени храни със сурови артикули като другите типове меса и риба, както и млечните артикули може да провокира развалянето им. Също по този начин потреблението в следствие може да провокира стомашни неразположения.

Вижте още:

- Необичайни способи за по-дълго предпазване на храните;

- Трикове за по-дълго предпазване на зеленчуци и плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР