Ако искате да се чувствате сити, доволни и леки всеки

...
Ако искате да се чувствате сити, доволни и леки всеки
Коментари Харесай

Печеното пиле е най-засищащата храна

Ако желаете да се чувствате сити, удовлетворени и леки всеки ден, най-подходящата храна е порция печено пилешко месо със задушени зеленчуци.

Според диетичния режим на хранене съгласуван с показателя на насищане на продуктите, пилето е първенецът, който може да ни засити най-добре и да отслабваме без възприятие за апетит.

Изключително значимо е обаче да внимавате какво месо консумирате. Когато избирате пилешко в магазина, бъдете съобразителни – ниската цена в множеството случаи значи, че това пиле е „ набъбнало ” за два дни благодарение на най-различни препарати, хормонални храни при развъждането и така нататък

Такова месо е изключително нездравословно, даже и да не сте на диета. Избирайте по-малки пилета. Големите замразени или полузамразени артикули също приказват, че пилето не е пораснало по-нормален метод.

Когато седнете в заведение да хапнете, поръчайте си пилешки гърди в композиция със задушени или печени зеленчуци, а може и сурови несъмнено. Ако ли пък нямате избор и би трябвало да за задоволите с бутче, отстранете безусловно кожата – тя съдържа най-вече мазнини.

 Пилешки гърди

Така и по този начин сте излезнали на обяд с компания, пробвайте се да се храните постепенно. Около 20 минути са нужни на сигнала за първата хапка, с цел да доближи до мозъка и той да стартира да синтезира насищане.

Бавното хранене е изключително значимо. Ако погълнете ястието си за 5 минути, единственото, което ще постигнете, е отичане на корема, възприятие на тежест, потене, а на всичкото от горната страна няма да сте се заситили.

Наслаждавайте се на всяка хапка и я дъвчете постепенно и дълготрайно. По-добре сдъфканата храна се смила по-лесно и основава по-голямо възприятие за задоволеност.

Сред останалите артикули, които ни дават огромно възприятие за насищане, само че все пак са небогати на калории, са лещата, рибата звук (в личен сос), банани, обезмаслената извара, ориз, ябълки, полумаслено мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР