Ако искаш да се поглезиш с нещо екзотично, много вкусно

...
Ако искаш да се поглезиш с нещо екзотично, много вкусно
Коментари Харесай

Невероятните ползи на сока от папая

Ако искаш да се поглезиш с нещо екзотично, доста вкусно и също толкоз потребно – пробвай папаята! Богата на витамини, здравословни хранителни субстанции и антиоксиданти, нейният сок има редица изгоди за организма, което я прави плод с висока здравна стойност.

Какви са лечебните свойства на сока от папая и за какво е хубаво да опитаме тази екзотична детонация?

Превантивна мярка против сърдечно-съдови проблеми

Благодарение на наличието на витамини А, С и Е, сокът от папая предотвратява някои сърдечни болести. Той се грижи и за ниските равнища на холестерола. Направете този плод част от вашето меню, с цел да се радвате на положително сърдечно здраве.

Лекарство против запек

Сокът от папая въздейства удобно върху храносмилателната система. Улеснява придвижването на червата и признатата храна, а оттова и процеса на обособяване.

Помага при болки в гърлото

Ако сте лепнали грип или краткотраен вирус, сигурно ще се сблъскате с неприятните болки в гърлото. Сокът от папая, разбъркан с мед, ще облекчи раздразнението и ще ви помогне да се излекувате по-бързо. Плодът е прочут със своите изгоди, изразяващи се в подсилване на имунната система. Има и противовъзпалителен резултат.

Препоръчва се при проблематична менструация

Сокът от папая е потребен при мъчителен или неточен цикъл. Той подтиква хормоните, облекчава болката и би могъл да се оправи с други възможния проблеми с менструацията, като неточен цикъл, да вземем за пример.

 папая

Плодът въздейства добре върху кожата

Сокът от папая, а и целият плод се предлага, в случай че страдате от акне или имате проблематична кожа. Той подържа хубавия й тип, грижи се за унищожаване на мъртвите кафези и отпушва порите. Папаята е съществена съставна част в доста маски за лице.

Използва се в диетите

Богат на витамини плод, папаята взе участие в редица диети. Препоръчва се за хора, които желаят да смъкват непотребни килограми.

Облекчава зъбобола

Сокът от папая може да облекчи болките в зъбите. Това му свойство е доста скъпо, защото не е нужно да се тъпчете с какви ли медикаменти, до момента в който съумеете да стигнете до зъболекаря.

Предпазва от рак

Сокът от папая се употребява и като превантивна мярка против рака. Богатото наличие на фибри в плода се борят против бактериите, причиняващи тази страшна болест.

Папаята НЕ е потребна за бременни дами! Тя съдържа детайли, които въздействат отрицателно на плода. Могат да доведат до маточни контракции и аборт!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР